De twintig beste publieksreacties ooit bij concerten

Pearl Jam
De twintig beste publieksreacties ooit bij concerten
Door ThomasS op 08 november 2016 - 14:22 1 Naast de dingen die er mis kunnen gaan op het podium of de heftigste emoties tijdens optredens is er natuurlijk ook nog de niet te onderschatten rol van het publiek bij een concert. Een enthousiast onthaal zal elke artiest een boost geven om de best mogelijke show neer te zetten. Maar soms is het publiek zo extatisch dat de artiest overdonderd is door zoveel liefde en energie. De redactie van Festivalinfo zette enkele door het publiek veroorzaakte kippenvel-momenten op een rij.

Zoals altijd, vallen er op het laatste moment toch fragmenten af. Ook deze keer, soms moet je kiezen en past een filmpje net niet helemaal mooi in de lijn van de rest. Net buiten de definitieve lijst zijn David Gray (kippenvel door het aanzwellende meeklappen), Ed Sheeran (de en masse meezingende zaal met meisjes) en Lara Fabian (publiek neemt het liedje over) beland. Prachtig om eens te beluisteren en bekijken, maar ze vielen toch net buiten onze Top 20.

20. De Staat

In de videoclip van Witch Doctor staat Torre (zanger De Staat) in het midden van een grote groep mannen die om hem heen rennen. Deze clip is afgelopen jaar viral gegaan. Op Pinkpop 2016 gebeurt precies hetzelfde: Torre gaat tussen het publiek staan en iedereen springt in een circle om hem heen tijdens het nummer Witch Doctor.



19. Limp Bizkit

Het is 2001. Nu-metal is het coolste genre van het moment en nog lang niet camp of fout. In Sydney springt werkelijk iedereen mee.



18. Imagine Dragons

De band Imagine Dragons maakt het grote Schotse muziekfestival T In The Park helemaal gek met deze ietwat tenenkrommende doch extreem catchy en aanstekelijke meezinger.



17. Faithless

Eigenlijk is de massa die los gaat op Insomnia nog het mooist in beeld in het daglicht, maar de laatste show geeft een extra emotionele dimensie mee.



16. Blur

Song 2 op Glastonbury. Meer hoeven we niet te zeggen.



15. Disturbed

De band Disturbed laat een compleet Braziliaans festivalterrein springen.



14. Slipknot

In Chili wordt de metal van Slipknot het liefst verorberd in een kolkend stadion.



13. System Of A Down

Die eerste dertig seconden van dit filmpje alleen al. Een waar heldenonthaal.



12. Red Hot Chili Peppers

Argentinië staat bekend als het land met het beste publiek op aarde. Je gaat beelden uit dit land dan ook nog een paar keer terug zien in de naderende Top 10.



11. Snow Patrol

Altijd fijn als mensen je tekst kennen, kun je als band even achterover leunen en van het moment genieten.



10. Metallica

Rusland wordt wild als Enter Sandman ingezet wordt. Eén groot headbang-walhalla.



09. Pearl Jam

Zelden is Pearl Jam zo uitbundig, warm en liefdevol toegezongen als tijdens deze show. Argentinië rules.



08. Kasabian

Het venijn zit 'm in de staart. De band dwingt het gehele stadion naar de grond om tijdens de laatste climax in het nummer Fire als één groot energieveld op te springen. Magisch.



07. Green Day

Dit is geen meezingen meer, dit is op briljante wijze de show van de artiest stelen en zelf als publiek in het middelpunt van de belangstelling terecht te komen.



06. John Coffey

Tijdens het optreden van John Coffey op Lowlands organiseert zanger David Achter de Molen een bizar grote 'Circle Pit'. Tijdens het nummer Heart of A Traitor rent, springt en beukt het hele publiek in een grote cirkel.



05. Nile Rodgers

De wereld is een puinhoop, maar met dit filmpje vergeet je dat meteen. Zoveel plezier, zoveel vreugde. De mensheid is zo kwaad nog niet.



04. Jamiroquai

Legendarisch moment in wederom Argentinië. Het liedje wordt zo hard en lang meegezongen dat de band het nog maar een keertje besluit te spelen.



03. Coldplay

Een stadion waar enige jaren later grote paniek zal uitbreken tijdens de terreuraanslagen in Parijs van 2015. Dat is hier niet voor te stellen. Deze beelden geven hoop en energie, zoveel lichtjes en dat in de lichtstad. Iedereen doet mee en mag onderdeel zijn van de show. Tijdens zulke momenten klopt alles en lijkt de wereld perfect.



02. AC/DC

Zoveel springende mensen bij elkaar, dat kan niet anders dan meters kippenvel geven. Hoe vaak je er ook naar kijkt. En zelfs als je niets met de band hebt. Damn!



01. Rage Against The Machine

Een beetje chauvinistisch zijn we natuurlijk wel en daarom kiezen we graag een concertfragment dat op Nederlandse bodem plaats vond als topfavoriet uit. Rage Against The Machine veroorzaakte een jaartje later dan onderstaand filmpje zelfs een lichte aardbeving. Alle langharige pubers uit ons kikkerlandje gooiden tijdens Killing In The Name al hun frustraties en opgekropte woede er tegelijk uit. Onvergetelijk mooie beelden. Bijna 20 miljoen keer bekeken op YouTube... and counting.




Van bovenstaande bands is Green Day bevestigd voor Pinkpop en System Of A Down voor Rock Werchter. Mooie aanvullingen voor dit lijstje? Laat het ons weten!


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Grasnapolsky

GRASNAPOLSKY MAAKT 15 NIEUWE NAMEN BEKEND O.A....Niet zo heel lang geleden werden de eerste namen van Grasnapolsky bekend...

Encoremelkwegnws

ENCORE FESTIVAL GAAT SAMENWERKEN MET MOJO CONCERTS,... Het Amsterdamse urban-festival Encore gaat de samenwerking aan met Mojo...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.