ARTIEST: Metallica

Uit: San Francisco - Amerika    Genre(s): Metal - heavy metal

Het succesverhaal begint wanneer Lars Ulrich zijn vriend James Hetfield naar Britse heavy metal laat luisteren. Ze besluiten een band te beginnen, met daarin ook Dave Mustaine (later Megadeth) en Cliff Burton. Al snel wordt Mustaine vervangen door Kirk Hammett.

Na succesvolle optredens in de Bay Area nemen ze hun debuutplaat 'Kill 'M All' op. De plaat laat een razendsnelle en agressieve metalgroep horen, die weet hoe ze toch liedjes moeten schrijven die veel mensen aanspreken. De plaat wordt goed ontvangen. Op opvolger 'Ride The Lightning' laat Metallica horen te zijn gegroeid. Dit resulteerde in klassiekers als 'Fade to Black' en 'Creeping Death'.

De band krijgt meer en meer fans. Het artistieke hoogtepunt komt met het album 'Master of Puppets'. Tijdens de bijbehorende tour krijgt de band een busongeluk, en Cliff Burton overlijdt. De band besluit door te gaan met Jason Newsted. De band komt vervolgens met het zware '...And Justice For All'. Het levert wel de eerste hit op voor de band, met het nummer 'One'. Maar de echte klapper komt met het daaropvolgende 'black' album. De band breekt hiermee mondiaal door en de band wordt een van de grootste rockbands op aarde. De band tourt drie jaar lang de wereld rond en dan wordt het stil.

Pas in 1996 verschijnt Metallica weer ten tonele. Het bijbehorende album 'Load' (en een jaar later ReLoad) is niet wat de fans gewend zijn van de band. Lompe rock zonder de kenmerkende dubbele bassdrum. De band begint ook te experimenteren met de combinatie metal/klassiek, wat resulteert in de plaat 'S&M'. Jason Newsted verlaat kort daarna de band. De band komt met vervanger Rob Trujillo (ex Ozzy Osbourne) in 2003 terug met het album 'St. Anger'.

Na 'St. Anger' volgt in 2008 'Death Magnetic'. Een jaar later wordt de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

OUDE OPTREDENS VAN Metallica

Beijk alle oude (67) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Metallica

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Metallica. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Metallica

Beijk alle oude (67) oude optredens

FOTO'S VAN Metallica

Foto Metallica te Fields of Rock 2003 Foto Metallica te Pinkpop 2014 - dag 3 Foto Metallica te Rock Werchter 2007 Foto Metallica te Metallica - 30/3 - Ahoy Foto Metallica te Metallica - 30/3 - Ahoy Foto Metallica te Rock Werchter 2009
 
Bekijk alle 55 foto's van Metallica

Metallica NIEUWS

Al het Metallica nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: