Allochtonen krijgen eigen festival

Door Marz667 op 22 augustus 2007 - 09:39 1 Festivalorganisator Chokri Mahassine (o.a. Pukkelpop) wil uiterlijk in 2009 uitpakken met een Mediterraan Festival op de oude mijnsite van Houthalen. Met het muziekspektakel mikt hij specifiek op de allochtone gemeenschappen van Limburg.

"Het nieuwe festival is qua concept erg vergelijkbaar met Rimpelrock. We richten ons ermee op allochtonen, net als de ouderen een bevolkingsgroep die de mainstreamfestivals niet bezoekt", aldus Mahassine. Over de precieze datum van het nieuwe festival is nog niets bekend. "Momenteel zijn we op zoek naar middelen. Zodra dat rond is, kunnen we het festival in een concrete vorm gieten."

Zodra er meer bekend is over dit festival lees je dit terug op Festivalinfo!Aphex Twin11

APHEX TWIN NAAR STATE-X/NEW FORMS IN DEN HAAGNiemand minder dan Aphex Twin is een van de eerste bevestigde namen voor...

recensieplaatje

RECENSIES: REEL BIG FISH, DEVOTCHKA, PARAMORE, KULA... Lowlands is voorbij, Pukkelpop is voorbij, met andere woorden, de vakanties...

REACTIES

Avatar Marz667
wo 22 aug 2007 09:42

Marz667 Het is grappig omdat Mahassine zelf van Marokkaanse afkomst is, maar verder slaat het helemaal nergens op! Mensen kunnen toch gewoon gemengd op een festival rondlopen!?

 0
Avatar pongolesi
wo 22 aug 2007 09:56

pongolesi Ja inderdaad, ik snap het ook niet echt. Bij een festival als rimpelrock is de algemene doelgroep echt anders, ook al kunnen jongeren het er ook prima naar hun zin hebben.
Maar bij festivals als pukkelpop/lowlands is de muziek zo divers dat ze een heel breed publiek aanspreken. Om dan een speciale versie voor allochtonen te maken lijkt me overbodig.

 0
Avatar JasperVanVugt
wo 22 aug 2007 10:48

Jazza Natuurlijk niet. Als er op een festival muziek gespeeld wordt die je niet leuk vindt, dan ga je toch niet? Hoeveel autochtonen zie je bij een concert van Khaled, of Tarkan, of andere Turkse/Marokkaanse artiesten?

 0
Avatar WaltzingSquirrel
wo 22 aug 2007 11:04

WaltzingSqui.. Hmm... ik vraag me af of het zou aanslaan.

 0
Avatar QuickShare
wo 22 aug 2007 12:24

QuickShare Hahaha kapotlache, wa ebbe die mensen tege festivals als Pukkelpop, Werchter, Graspop, Dour, ...

 0
Avatar Rockolinde
wo 22 aug 2007 12:32

Rockolinde Ik heb zo hier m'n bedenkingen bij. En dan puur met de reden: als je zo zeer een Nederlander wilt zijn, zet je jezelf hiermee dan niet extra in een "Allochtonen-hokje"?

 0
Avatar coyote
wo 22 aug 2007 12:52

coyote hoeveel security gaan ze daarvoor moeten inhuren ? :d

ja ipv mensen te laten aanpassen aan onze cultuur Pukkelpop, Werchter, Graspop, Dour, ze terug in hun eigen hokje steken heel slim Chokri .

 -1
Avatar coyote
wo 22 aug 2007 12:53

coyote WaltzingSquirrel schreef:
Hmm... ik vraag me af of het zou aanslaan.


mja ze hebben een groot doelpublic he :d hang gewoon wat posters in antwerpen op

 0
Avatar Chimey
wo 22 aug 2007 12:57

Chimey Wat een onzin.

 0
Avatar Marz667
wo 22 aug 2007 13:17

Marz667 Jazza schreef:
Natuurlijk niet. Als er op een festival muziek gespeeld wordt die je niet leuk vindt, dan ga je toch niet?

Ik heb veel buitenlandse vrienden die gewoon meegaan naar veel festivals/concerten hoor :)

 1
Avatar JasperVanVugt
wo 22 aug 2007 13:42

Jazza ja, waarom gaan metalheads eigenlijk niet gewoon naar een urbanfeest? waarom willen ze zo graag een eigen festival met eigen bands? die urbanfeesten zijn toch te gek? goeie sfeer enzo?

omdat Chokri nu toevallig een festival gaat organiseren dat een programma heeft dat zich op allochtonen richt hoeft toch niet te betekenen dat het niet moet kunnen? er zijn tal van festivals die zich op doelgroepen richten. weleens gekeken hoeveel gekleurde mensen er dit weekend rondliepen op lowlands? verdomd weinig. mensen uit een andere cultuur hebben vaak een andere muzieksmaak. niets mis mee. daarbinnen zijn er ook housers, hiphoppers of metalheads. net zoals er bij 'allochtonen' verschillen zijn in muzieksmaak. Folkwoods, Sensation, Lowlands, 2 sevens splash en het piratenfestival richten zich allemaal op een andere doelgroep, allochtoon of niet. is niets mis mee, net zoals er niets mis is met het festival van Chokri. Door het als een allochtonenfestival te presenteren bereikt hij die doelgroep, een doelgroep die meestal niet erg geinteresseerd is in live-concerten in belgie, omdat de muziek ze niet aanspreekt.

 0
Avatar QuickShare
wo 22 aug 2007 14:26

QuickShare kijk nu naar slayer : ze wouden spelen in Turkije maar omdat ze anti islamitsche teksten op de inkomkaartjes zette mogen ze opeens niet meer, kijk naar hun tekst anti christenden, je hoort ons toch ook niet zagen en ons zelf opblazen. Er zijn al al die festivals btw een paar jaar geleden was The Game nog op werchter ze hebben hem gwn uitgejouwd en na 5 min was het optreden gedaan, gelukkig maar, op dour loopt het trouwens vol van de allochtonen dus ...

 -1
Avatar QuickShare
wo 22 aug 2007 14:34

QuickShare BTW : ale vo de gwn mensen zijn al die groepe waar de allochtonen naar luistere ONBEKEND, dus het zal leiden naar mensen in hokjes stoppen just gelijk in de tijd van de nazis ...

 0
Avatar outcognito
wo 22 aug 2007 15:42

outcognito Prima dat er een mediterraan festival wordt georganiseerd. In Rotterdam loopt het Dunya festival (multi-culti) ook super. Ik erger me in dit geval vooral aan de titel van dit bericht waar festivalinfo mee komt. In het nieuwsbericht staat duidelijk dat het gaat om een mediterraan festival waarbij met name wordt gedoeld op de allochtone bevolking. De titel van dit bericht is echter: "Allochtonen krijgen eigen festival." Over in hokjes plaatsen gesproken...

 3
Avatar Blackie
wo 22 aug 2007 15:57

Blackie Echt belachelijk. Wat krijgen we zometeen Festival alleen voor blanken? Daar gaan we weer met de apartheid om het ff lkkr te overdrijven

 -2
geen avatar
wo 22 aug 2007 16:17

smoor Zo'n festival kan zeker een succes worden.
Boek Dana, Tarkan & zn vriendjes en meer van dat soort act's en reken maar dat daar volk op af komt!

 0
Avatar skabuoy
wo 22 aug 2007 17:08

skabuoy QuickShare schreef:
BTW : ale vo de gwn mensen zijn al die groepe waar de allochtonen naar luistere ONBEKEND, dus het zal leiden naar mensen in hokjes stoppen just gelijk in de tijd van de nazis ...
wat een ongelooflijk ruk-argument...
op een enkele band na zijn de bands waar ik als Ska liefhebber naar luister voor metalheads, hiphoppers, gabbers, top 40-publiek en noem eigenlijk alle mensen maar op die niet 'into Ska' zijn, volkomen onbekend, en ik heb nu niet bepaald het idee dat ik in een hokje word geplaatst als ware het '40-'45...
Dit geldt natuurlijk niet alleen voor mij, maar voor iedereen die zich erg heeft verdiept in één bepaalde stijl.

 0
Avatar skabuoy
wo 22 aug 2007 17:16

skabuoy PS. verder ben ik het volkomen met Jazza eens. De 'allochtoon' is hier gewoon een doelgroep die voorzien gaat worden.
En het argument van meerdere mensen hier dat niemand de 'allochtoon' tegenhoud als ze naar een 'gewoon' festival als Pinkpop of lowlands willen : dat heet verschillende smaak.
Als je de programmering ruk vindt, ga je niet naar een festival. Punt. Dat zag je al aan de vele mensen die erg negatief waren over de programmering van LL dit jaar.
Waarom zou je het dan iemand kwalijk nemen als hij/zij iets opzet voor mensen met een andere voorkeur?
Als Chokri hiermee een programmering neerzet met bands die ik interessant vind, zal ik als blanke ook gewoon een kaartje voor dat festival kopen, al zal ik de énige blanke zijn daar. Het gaat niet om huidskleur of afkomst, maar gewoon om vraag en aanbod.

 0
Avatar Jeewee
wo 22 aug 2007 18:58

Jeewee outcognito schreef:
Prima dat er een mediterraan festival wordt georganiseerd. In Rotterdam loopt het Dunya festival (multi-culti) ook super. Ik erger me in dit geval vooral aan de titel van dit bericht waar festivalinfo mee komt. In het nieuwsbericht staat duidelijk dat het gaat om een mediterraan festival waarbij met name wordt gedoeld op de allochtone bevolking. De titel van dit bericht is echter: "Allochtonen krijgen eigen festival." Over in hokjes plaatsen gesproken...

Ik heb dit vandaag in de krant gelezen, er stond in het groot "Allochtonen krijgen eigen festival" (krant was De Standaard, btw :P). Ik denk dat het in wel meer kranten/tijdschriften ed zo zal staan. Het ligt niet echt bij festivalinfo hoor, denk ook wel dat dat is waar Chokri zich op richt. Over het festival zelf: ik vind idd ook dat hij het een beetje moeilijk aan het maken is. Ik bedoel hiermee dat hij duidelijk zet dat het voor allochtonen bedoeld is, en ze dus inderdaad in hokjes aan het steken is.Langs de andere kant snap ik wel dat, denk ik, de allochtone jongeren zich grootendeels meer richten op muziek van hun eigen land. Ik denk wel moest Chokri zelf niet van Marokkaanse afkomst zijn dat het heel anders opgevat werd...

 0
Avatar Obey-Your-Master
do 23 aug 2007 10:20

Obey-Your-Ma.. gwoon bullshit dat we niet gemengd op een festival kunne zijn.. krijge we nu echt blanke en zwarte festivals..? dat is echt bullshit!!

 -1
Avatar Idlewild
do 23 aug 2007 12:54

Idlewild Het gaat er toch niet om dat we blanke en zwarte festivals krijgen, maar om dat er een festival komt met muziek die allochtonen leuker vinden, is toch ook een kwestie van smaak en niet alleen van huidskleur. De titel "Allochtonen krijgen eigen festival" vind ik ook erg slecht gekozen.

 1
Avatar skabuoy
do 23 aug 2007 15:54

skabuoy zoals ik al eerder schreef :

skabuoy schreef:
Als Chokri hiermee een programmering neerzet met bands die ik interessant vind, zal ik als blanke ook gewoon een kaartje voor dat festival kopen, al zal ik de énige blanke zijn daar. Het gaat niet om huidskleur of afkomst, maar gewoon om vraag en aanbod.

 1
Avatar Gunteke
di 28 aug 2007 15:07

Gunteke Music=LOVE...

PS:De titel is idd. MISLEIDEND!
Mahassine MIKT (vooral) op allochtone, ma ieder1 zal wss. welkom zyn op da FEESJE...

 0
Avatar Gunteke
di 28 aug 2007 15:26

Gunteke Gunteke schreef:
Music=LOVE...

PS:De titel is idd. MISLEIDEND!
Mahassine MIKT (vooral) op allochtone, ma ieder1 zal wss. welkom zyn op da FEESJE...

 0
Avatar Gunteke
di 28 aug 2007 15:29

Gunteke IK ga! 'Rexe losers' blyf dus ma uit de buurt ("Deutschland über alles") of ...

 0
Avatar Gunteke
di 28 aug 2007 15:52

Gunteke Gunteke schreef:
IK ga! 'Rexe losers' blyf dus ma uit de buurt ("Deutschland über alles") of ...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.