Tien Eurosonic tips van DJ St. Paul

Eurosonic Noorderslag
Tien Eurosonic tips van DJ St. Paul
Door op 1 DJ St. Paul (website) is de artiestennaam van Paul Nederveen. Vanaf 1998 heeft hij in Tivoli zijn eigen dansavond 'Pop-O-matic'. Deze groeit uit tot een van de succesvolste clubavonden van Utrecht. Sinds november 2008 presenteert hij wekelijks het radioprogramma 'Fine Fine Music' op KX Radio. De DJ staat vaak op festivals als Into The Great Wide Open, het Duitse Haldern, Lowlands en Best Kept Secret.

Over enkele dagen staat Eurosonic Noorderslag voor de deur. Er spelen ruim 200 artiesten, dus enkele tips van kenners zijn geen overbodige luxe.

De volgende mensen hebben ook een Eurosonic / Noorderslag tiplijst gemaakt:
Diederik van Zessen (3FM)
Jarn van Strijen (Mojo)
Patronaat programmeur Lisa de Jongh.
en Frank Satink (winnaar IJzeren podiumdier)


1. Canshaker Pi
14 januari | 22:45 - 23:30 | De Oosterpoort, restaurant - Marathonzaal

Dit manische gezelschap wordt live alleen maar beter. Al het goede van rock 'n roll in driekwartier. Is er een reden om hier NIET te gaan kijken?
2. Bonzai
12 januari | 23:45 - 00:30 | Simplon

Manische r&b, ook dat kan! Bonzai komt uit de Mura Masa familie en heeft de juiste schizo voordracht om haar stuiterende beats betekenis te geven. Lunacy is de enig logische titel van de laatste EP op basis waarvan blogs als The Fader en Pigeons & Planes haar tot de beste nieuwe artiesten van 2016 rekenden. Bonzai staat ook op het aankomende Catch Festival in TivoliVredenburg, ha!
3. Kim Janssen
14 januari | 23:30 - 21:15 | De Oosterpoort

In hetzelfde TivoliVredenburg zet Kim Janssen zorgvuldig monitors, draaitafels en instrumenten op de juiste plek voor bezoekende artiesten. 's Nachts als iedereen weer weg is, kruipt hij zelf achter de microfoon en fluistert hij het podium de mooiste liederen toe.

(Oh ja, aan het nieuwe album werken Marla Hansen (Sufjan Stevens), Chris Coady (Beach House, Future Islands) en Eiríkur Orri Ólafsson (Sigur Rós) mee)
4. Shame
11 januari | 23:45 - 00:30 | De Etage
12 januari | 00:15 - 01:00 | Huis "De Beurs"

When they kick out your front door, how you gonna come? Deze vijf jongens uit Brixton komen in bretels met daarop politieke leuzen die bijna net zo rood zijn als hun wangen. Postpunk verjaart nooit.
5. Amber Arcades
11 januari | 01:15 - 02:00 | De Spieghel

Wegkomen met een Nick Drake cover is al een prestatie op zich. Het je helemaal eigen maken verdient een Oscar voor Beste Aangepaste Script. En dan hebben we het nog geen eens gehad over al dat mooie eigen werk. Op Metacritc haalt het debuutalbum een metascore van 80%. Ook Tony Eyk en ik geven Amber Arcades een dikke acht en dito duim.
6. Francobollo
13 januari | 20:00 - 20:45 | Huis "De Beurs"

Amerikaanse alt-rock uit Zweden vernoemd naar het Italiaanse woord voor postzegel. Het buitengewone gebruik van electronica (en de looks van Will And The People) maken de vervreemding compleet. Het is prettig verdwalen in de wereld die Francobollo heet.
7. Rejjie Snow
12 januari | 23:15 - 23:45 | Paradigm

Zijn eerste mixtape hield in 2013 Yeezus van Kanye West' van de nummer 1 positie in de itunes hip hop chart en sindsdien is elk liedje raak. Vier jaar later staat dan eindelijk zijn debuutalbum samen met producer Rahki (Kendrick Lamar, Schoolboy Q, Aloe Blacc) op het punt van verschijnen. Culthitje Blakkst Skn is dan weer samen met Kaytranada geschreven.
8. Anna Meredith
11 januari | 23:00 - 23:45 | Grand Theatre

“I’ve never had a big powerful singer songwriter voice, which is maybe a good thing, because I never wanted to be a singer songwriter. It’s nice that the voice sounds like another instrument in the band" zegt Anna in een interview met The Line Of Best Fit. Haar volledig unieke Mussorgsky meets Mohawke geluid moet iedere festivalganger een keer gehoord hebben. Anna Meredith schrijft net zo makkelijk muziek voor BBC's Night Of The Proms of parkbankjes in Hong Kong als voor de dansvloer. Ik heb het iconische Nautilus het afgelopen jaar veel gebruikt als opener van festivalsets.
9. MICH
14 januari | 22:45 - 23:15 | De Oosterpoort

Na skaten, scratchen, ontwerpen en produceren besloot Piet Parra ook maar eens een gitaar aan te raken. Samen met Rimer London, Mick Johan en Bastiaan Bosma (Aux Raus) leidde het meteen tot de maagdelijk mooie single Gotherdammerung. Benieuwd naar het hele album van dit wonderlijke gezelschap.10. Seramic
13 januari | 23:00 - 23:40 | Groninger Forum

Er staan artiesten (Yung NNelg, Mozes & The Firstborn, Klangstof) op het programma van Eurosonic/Noorderslag die ik meer gedraaid heb dan Seramic, toch wil ik tot slot deze London producer/zanger/muzikant tippen. Je kunt niet altijd maar weer overal over Mozes beginnen en Klangstof heeft mijn 'hulp' sowieso niet meer nodig (Coachella!) om over NL hip hop maar te zwijgen. Dus ja, beste import Groningers, ga vooral ook naar Seramic, met zijn slicke maar o zo aanstekelijke mix van funk, gospel en Chet Faker-achtige pop. Wie weet heeft Bootsy Collins net dat weekend ook wel trek in een eierbal!
night at the park

LEVEL 42, UB40 EN GARLAND JEFFREYS NAAR NIGHT AT THE...Het festival Night at the Park maakte vandaag de bevestiging van Level 42,...

momfestivalnieuws

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR MOMFEST 2017 (O.A. NAVARONE... MOMfest 2017 is een festival in het Noord-Brabantse Erp waar één keer per...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.

GERELATEERD NIEUWS