Meer Jazz wordt ‘TAKE OFF Music Event’ (met o.a. Kraak & Smaak)

Kraak & Smaak met band
Meer Jazz wordt ‘TAKE OFF Music Event’ (met o.a. Kraak & Smaak)
Door ThomasS op 17 januari 2017 - 13:44 1 Trouwe festivalbezoekers weten dat Meer Jazz met zijn tijd meegaat. Al van het begin af aan zijn er aanpassingen in de programmering, in de vormgeving van de International Big Band Competition en in de festivalambiance. Ook het muziekaanbod wordt steeds breder. Komend festivaljaar zal dat nog duidelijker worden – ook al door de nieuwe naam die voortaan wordt gevoerd: het TAKE OFF Music Event.

Die naam geldt alleen voor wat voorheen het Meer Jazz Festival was. De naam Meer Jazz wordt wel gehandhaafd voor de organisatie als zodanig en voor alle andere activiteiten, zoals de Meer Jazz Cafés en de Meer Jazz Specials.

Het eerste TAKE OFF Music Event is op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni – met tot slot de traditionele oecumenische gospeldienst op zondag 11 juni.
De volledige programmering – ook van de International Big Band Competition - wordt in het voorjaar bekend gemaakt, maar gezien de verwachte belangstelling voor de zogenoemde topconcerten maakt Meer Jazz alvast wat grote namen bekend:

TOPCONCERTEN
Het breed geprogrammeerde TAKE OFF Music Event is gratis toegankelijk; alleen voor de topconcerten wordt ook dit jaar een bescheiden entreegeld gevraagd van €15,00 per persoon per optreden. Er zijn dit jaar geen vier, maar zes topconcerten. Er is korting mogelijk voor het bezoeken van meer concerten op één dag.
Op vrijdagavond 9 juni treedt het befaamde ZO! Gospel Choir op in de Grote Zaal van Schouwburg De Meerse. De naam van een speciale gastzangeres wordt eind januari bekend gemaakt.
In de Kleine (maar nog altijd behoorlijk grote) Zaal maakt Mathilde Santing – goede wijn behoeft geen krans - haar opwachting met songs van Joni Mitchell.
In de grote zaal van Podium Duycker het spraakmakende trio Kraak & Smaak. Zij treden op met hun Live band en waren eerder succesvol op grote internationale podia als Sziget, Coachella, Pinkpop, SXSW, Glastonbury en Exit.

Op zaterdagavond 10 juni treedt Edsilia Rombley & All Female Band op in de Grote Zaal van Schouwburg De Meerse van 21.45 tot 23.00 uur. Vorig jaar stond zij in de programmering van de schouwburg en vervolgens regende het verzoeken om haar ook voor Meer Jazz te programmeren.
Er zal nog een optreden zijn van 19.30 tot 20.45 maar de naam van dat orkest wordt pas eind januari bekend gemaakt.
In de grote zaal van Podium Duycker – ook op veler verzoek – superfunk met de Brooklyn Funk Essentials. Van 23.15 uur tot 00.30 uur. In hun voorprogramma staat het Broken Brass Ensemble.

EN VERDER…
Alle andere concerten zijn gratis toegankelijk. Vooruitlopend op de officiële bekendmaking vast een paar klinkende namen: Las Chicas Del Barrio, Marutyri, Amsterdam Brass, Uncle Sue, Bart Lust Quintet, Tim Welvaars met een ‘Toots Memorial Concert’ en Mark de Jong & Latineo.
Ook zijn er gratis toegankelijke workshops en masterclasses o.l.v. enkele van de beste Nederlandse jazzmuzikanten: een masterclass trompet door Loet van der Lee, een masterclass gitaar o.l.v. Eef Alberts (hij speelt tevens met zijn eigen trio) en een workshop trombone o.l.v. Bert Boeren.

Kaarten voor de topconcerten zijn binnenkort te verkrijgen via de kassa van Schouwburg De Meerse maar je kunt ook reserveren door een mail te sturen naar info@meerjazz.nl.
Popronde

DATA VOOR POPRONDE 2017 BEKEND GEMAAKTHet reizende muziekfestival Popronde heeft alle data voor aankomende editie...

antillectualnews

ANTILLECTUAL NAAR BREDA, HAARLEM EN ZWOLLE De Nederlandse punkrock band Antillectual bevestigt drie extra shows voor...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.