Muzikale manifestatie voor Birma

Door Knoedel op 12 oktober 2007 - 11:10 1 Heb je je ooit afgevraagd wie die Aung San Suu Kyi is, over wie U2 Walk On schreef en opdroeg? Wie de afgelopen paar weken het nieuws een beetje heeft gevolgd weet het antwoord.

Suu Kyi is de leidster van de geweldloze beweging voor mensenrechten en democratie in Birma, het Aziatische land dat de afgelopen paar weken veel in het nieuws was vanwege de protesten tegen het dictatoriale bewind. Vanwege haar strijd voor democratie in Birma zit Suu Kyi al bijna twintig jaar gevangen in haar huis. Ze won in 1990 de Nobelprijs voor de vrede.

Waarom deze uitleg? Omdat de bevolking van Birma de afgelopen weken de straat op ging om te protesteren tegen het dictatoriale bewind in het land, waarbij veel burgers omkwamen of werden gemarteld, alleen omdat ze opkwamen voor rechten die wij hier in de Benelux als vanzelfsprekend ervaren. De internationale gemeenschap sprak slechts haar 'bezorgdheid' uit, en deed verder weinig. Jij als vrije burger kunt de Birmezen een hart onder de riem steken door vanavond 19 uur naar het Museumplein in Amsterdam te komen en je steun te betuigen. Dat doen tal van artiesten, zoals Raymzter, Melly Mel, Sunnery James, Leon Benesty, Billy the Klit, Wood Nox, Prunk le Funk & Tha Mo, Rishi Bass & MC Bizzey ook. En wij van Festivalinfo dragen daar graag een steentje aan bij.Spinvis4

ROCK AND ROLL STOPS TRAFFIK PRESENTEERT MOOI...Op 28 oktober zal het Rock and Roll Stops Traffik Festival plaatsvinden in...

All Tommorows Parties Festival6

ALL TOMORROWS PARTIES UITVERKOCHT In de zomer berichtten we al over het festival All Tomorrow Parties, waar...

REACTIES

Avatar Soeperman87
vr 12 okt 2007 12:05

soeperman87 Dit festival moet het natuurlijk niet hebben van zijn 'bekende' namen. Het iniatief is goed, en met die 'kijk' moet je er ook heen gaan. :)

 0
Avatar Brinkster
vr 12 okt 2007 13:12

Brinkster beetje jammer dat jullie daar nu pas mee aankomen..

 0
Avatar Kwadi
vr 12 okt 2007 14:24

Kwadi Alsof daar aanwezig zijn iets ertoe doet.
Onze wereld is verrot, accepteer dat nu gewoon. En de VN en EU doen ook geen reet.

Die houden zichzelf gewoon in stand, en zijn te groot en te log geworden voor waar ze eigenlijk voor zijn opgericht.

 0
Avatar takusam
vr 12 okt 2007 20:33

takusam K ga er miss heen. Wat daar gebeurt is zwaar belachelijk.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.