European Border Breaker Awards (EBBA) winnaars tot zo ver op een rijtje

Eurosonic Noorderslag
European Border Breaker Awards (EBBA) winnaars tot zo ver op een rijtje
Door op 1 In januari vindt weer het jaarlijkse dubbelfestival Eurosonic Noorderslag plaats op diverse plekken in Groningen. Tijdens Eurosonic komen nieuwe opkomende artiesten en bands aan bod die op het punt staan door te breken.

Om die doorbraak van de Europese talenten extra kracht bij te zetten heeft de EU de EBBA (European Border Breaker Awards) in het leven geroepen. De winnaars van deze awards dit jaar staan hieronder op een rijtje:

Skott
De jongse Zweedse singer-songwriter Skott viel met haar singles Porcelain en Wolf al in de smaak bij artiesten als Lorde en Katy Perry. Terwijl haar debuutalbum nog uit moet komen, deze wordt in 2018 verwacht. Skott is tevens de eerste winnaar uit dit rijtje die tot winnaar van de EBBA uitgeroepen is.

Off Bloom
Het Deense trio van Off Bloom maakt ongewone popmuziek dat klinkt als toekomstmuziek en zijn geïnspireerd door artiesten als Major Lazer, Aluna George, Baauer en Hudson Mohawke.

Blanche
Deze Vlaamse schoonheid stond nog in de halve-finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev, waar ze het o.a. moest afleggen tegen de latere winnaar Salvador Sobral (eveneens EBBA winnaar, zie hieronder). Met haar folk-nummer City Lights wist ze de harten van velen te stelen, maar eindigde toch nog als 4e. Tevens heeft ze vooralsnog maar 1 single uitgebracht, die wel meer dan 20 miljoen keer gestreamt is. Met een stem die vergelijkbaar is met die van Lorde en Hannah Reid (London Grammar) is ze er een om in de gaten te houden.

Alice Merton
De jonge Engels / Canadese zangeres Alice Merton wordt al gezien als de nieuwe grote popster in Europa. Niet zo gek ook als wereldburger (ze heeft al vier verschillende landen gewoond). Met haar krachtige stem en catchy nummer No Roots gooit ze in ieder geval hoge ogen. Het genoemde nummer staat hoog in de lijsten op iTunes, Spotify, Shazam en Hype Machine in landen als Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Salvador Sobral
De Portugees Salvador is bij het grote publiek misschien nog wel de meest bekende uit dit rijtje met winnaars. Dit komt voornamelijk door zijn winst van het Eurovisie Songfestival afgelopen jaar in Kiev. De 27-jarige zanger wist opvallend genoeg met een ballade (Amar Pélos Dois, geschreven door zijn zus Lauísa)) te winnen, waar de doorsnee Eurovisie Songfestival-act een over-the-top optreden geeft. Overigens was het nog even kantje boord voor Salvador, hij heeft al langere tijd namelijk met hartklachten te maken. In september ging het echter plotseling hard achteruit en moest een harttransplantatie aan te pas komen om zijn leven te redden.

Sigrid
De Noorse singer-songwriter Sigrid had al op 20-jarig leeftijd bij een wereldwijde label getekent. Met een krachtige en veelzijdige stem lijkt ze al helemaal klaargestoomd te zijn voor het grote pop-werk. Begin dit jaar bracht ze de single Hottest Record in The World uit, deze is inmiddels al 37 miljoen keer gestreamt. Haar nieuwe single Plot Twist lijkt hetzelfde lot te bewandelen. Sigrid is geïnspireerd door artiesten als Mø, Adele en Sia.

Dit zijn overigens nog niet alle EBBA winaars, in totaal komen er 10 winnaars uit de bus. Er moeten nog 4 winnaars bekend worden gemaakt.

De EBBA wordt zoals ieder jaar door Jools Holland gepresenteerd. Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 17 t/m 20 januari. Tickets zijn nog te verkrijgen. Een woensdagkaartje voor Eurosonic kost je 27,50 euro, voor de donderdag en vrijdag ben je 77 euro kwijt en een passe-partout kost je 147 euro. Als je naar Noorderslag wil ben je 79,50 euro kwijt aan een kaartje.

Festival sfeer

KOOP JE FESTIVALTICKETS MET BLACK FRIDAY KORTING! Het enige dat mooier is dan een festivalticket kopen, is het kopen van een...

DGTL

DGTL MAAKT LINE-UP BEKEND (O.A. TOM TRAGO,... Het Amsterdamse festival DGTL heeft voor de 2018 editie de line-up bekend...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.