Overzicht: festivals Koningsdag 2018

Koningsdag
Overzicht: festivals Koningsdag 2018
Door op 1 Het is alweer bijna tijd voor Koningsdag! Iedereen die op die dag een feestje zoekt kan op veel festivals terecht. We hebben een aantal hoogtepunten even op een rijtje gezet.

Kingsland Festival
Tijdens Koningsdag 2018 gaat de organisatie van Kingsland Festival op maar liefst vier locaties tegelijkertijd feestvieren, te weten: Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Oldenzaal! De Jeugd van Tegenwoordig, Armin van Buuren, Yellow Claw, Hardwell, Ronnie Flex en Lil Kleine zijn afwisselend te zien op de verschillende festivals.

Oranjepop
Ook dit jaar strijkt het festival Oranjepop weer neer in Nijmegen met de tofste acts! De line-up stelt ook dit jaar niet teleur want Nimma wordt bezocht door o.a. Fresku, Birth of Joy, Canshaker Pi, LUWTEN en EUT! Let op: er is dit jaar geen voorverkoop, een kaartje koop je aan de deur voor 7,50!

Life I Live
Wat hebben Pete Philly, Tim Knol, The Homesick, Gallowstreet, Kraantje Pappie, Death Alley en jij gemeen? Juist, allemaal te vinden op het Haagse festival Life I Live! De opvolger van de Haagse Koninginnenach belooft ook dit jaar weer een mooi feestje te worden. Ook een groot pluspunt: het festival is gratis toegankelijk en vindt ook op Koningsnacht plaats. Check dus wanneer je favoriete act speelt.

8Bahn Kingsnight Kingsday Festival
Soms is alleen Koningsdag niet genoeg. Dat vinden ze bij het Arnhemse festival 8Bahn ook! Op zowel Koningsnacht en Koningsdag kun je hier terecht voor een programma vol house, techno en beats van acts als Jackmaster, Bambounou, Eclair Fifi, David Vunk, Bertbert, Cinnaman en meer. Ook dit festival is gratis toegankelijk dus vier de 10e editie van 8Bahn mee!

538 Koningsdag
Voor de derde keer staat Radio 538 met hun eigen 538 Koningsdag Festival in Breda! Acts van Nederlandse bodem zijn volop aanwezig: Di-Rect, Chef'Special, Gerard Joling, Armin van Buuren, Hardwell, Nielson, Handsome Poets en meer staan op het programma. Oh, en de Britse Rita Ora! Een ticket koop je voor 26,-.

WillemsFest
Terug van weggeweest: het Arnhemse WillemsFest! Voor iedereen die geen behoefte heeft aan te drukke festivals en gewoon van hard gitaarwerk wil genieten is daar het gratis toegankelijke WillemsFest. Onder andere For I Am King, Obese, F.I.S.T en De Grote Boodschap zijn er dit jaar te vinden.

Hardfest - Kingsdag Chaos
Op Koningsdag barst er een feest los op het terrein van Universiteit Twente: het festival Hardfest! Enschede wordt overgenomen door acts op de hardstyle wereld zodat de verjaardag van de koning hard gevierd kan worden. De line-up bestaat o.a. uit Angerfist, Neophyte, Partyraiser, Drokz en meer!

Oranjebloesem
Het Amsterdamse Oranjebloesem blijft al vier jaar weg van de stadse drukte om muziekliefhebbers te laten genieten van de tofste acts van (veelal) Nederlandse bodem. Dit jaar biedt het festival podium voor o.a. Jungle By Night, Weval, Omar Soulyeman, Job Jobse en Kink. Kaarten zijn nog te koop dus sla je slag, Amsterdam!

Deze tips zijn maar een kleine greep uit de gekte van het Koningsdag gefeest! Bekijk onze festivalagenda voor een volledig overzicht.
Lowlands 2018 news

LOWLANDS PRESENTEERT 33 NIEUWE NAMEN O.A. DE LA...Het heeft even een maand geduurd voordat Lowlands met nieuwe namen op de...

Bevrijdingsfestival Haarlem news

BLOKKENSCHEMA BEVRIJDINGSPOP HAARLEM ONLINE Over een kleine twee weken is het alweer 5 mei, de dag dat heel Nederland 73...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.