Zwarte Cross en Amnesty International slaan handen ineen om het leven en vrijheid te vieren

Zwarte Cross 2018 news_groot
Zwarte Cross en Amnesty International slaan handen ineen om het leven en vrijheid te...
Door Cartman91 op 20 juni 2018 - 12:09 1 Tijdens de komende editie van van Zwarte Cross (12 - 15 juli) zal op de vrijdag om 20:00 uur precies een 'levendenherdenking' gehouden. Dit doet de organisatie van het festival in samenwerking met Amnesty International.

De herdenking is er om het leven te eren en de vrijheid te vieren. Want dat is niet vanzelfsprekend, ondanks dat wij in Nederland al ruim 70 jaar in vrijheid leven is dat niet overal op de wereld het geval. Daarom is het de bedoeling om op dat moment eerst 50 seconden stil te zijn om daarna 10 seconden te applaudisseren en te juichen.

Tijdens dit moment staat Kraantje Pappie op het hoofdpodium te spelen. Verder staan ook artiesten als Kaiser Chiefs, Volbeat, Triggerfinger, Di-rect, Danko Jones, Navarone, Crystal Fighters, De Dijk, Gogo Bordello en Jett Rebel op het programma. De volledige line-up vind je hier terug. De Zwarte Cross is helemaal uitverkocht.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Festival sfeer

JONGEREN SPAREN MASSAAL VOOR HUN FESTIVALBEZOEKJongeren sparen massaal voor hun festivalbezoek. Dit blijkt uit een onderzoek...

Rockit

STEVE COLEMAN, NUBYA GARCIA EN MEER VOOR ROCKIT 2018 Nadat Rockit in april de terugkeer van het jazzfestival naar Groningen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.