ARTIEST: Volbeat

Denemarken

Volbeat werd gevormd in 2001 nadat frontman Michael Poulsen zijn vorige band Dominus verliet. De sound is uniek en is een combinatue van heavy metal en rockabilly. Hun voornaamste inspiraties zijn Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica. Maar de liefde voor Danzig en Life Of Agony hoor je ook. In 2005 brachten ze hun debuutalbum uit. The Strength/The Sound/The Songs kwam in de top 20 van de Deense albumhitlijsten. Een grote prestatie die met de release van het album Rock The Rebel/Metal The Devil vierkant en dwars werd overgedaan. Het album kwam op één binnen in de Deense hitlijsten.

In 2011 speelde de band op het mainstage van Pinkpop. In 2013 werd ex-Anthrax gitarist Rob Caggiano definitief aan de band toegevoegd als 2e gitarist. Zijn toevoeging aan de band is te horen op het album Outlaw Gentlemen & Shady Ladies dat in april 2013 uitkwam.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (122) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Volbeat. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (122) oude optredens

FOTO'S VAN Volbeat

Foto Volbeat te Graspop Metal Meeting 2014 dag 2 Foto Volbeat te Lowlands 2008 Foto Volbeat te Fortarock 2016-Zondag Foto Volbeat te Volbeat - 15/11 - Ahoy Foto Volbeat te Volbeat - 15/11 - Ziggo Dome Foto Volbeat te Rock Werchter 2013 - dag 3
 
Bekijk alle 177 foto's van Volbeat

Volbeat NIEUWS

Al het Volbeat nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: