VERSLAG: Zwarte Cross 2018 - Vrijdag

Festivalinfo was aanwezig op Zwarte Cross Festival 2018 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 55 foto's.

Naar het Zwarte Cross 2018 - Zaterdag verslag
Bekijk de Zwarte Cross 2018 - Vrijdag foto's

VERSLAG: Kim Raven  

Zwarte Cross 2018 - Vrijdag

Op deze zonnige vrijdag start de Zwarte Cross 2018 vooral heel erg stoffig. Het is warm.

De sfeer is gemoedelijk, zoals het hoort op Zwarte Cross. De omgeving is mooi aangekleed en iedereen is vrolijk. Dit is een festival dat niet alleen om muziek draait, want natuurlijk is er de cross. Ook zijn er meerdere stunts te zien, zoals de "Globe of Death", waarin drie motorcrossers in een metalen bal rondjes rijden, tegelijk. Er staan zoveel artiesten dat het moeilijk is om te bedenken waar je heen wilt, maar er is voor iedereen wat.

Natuurlijk hebben we het grote muziekpodium, het hoofdpodium genaamd, daar begint Jett Rebel zijn show energiek. Ondanks dat het nog vroeg op de dag is, heeft hij er heel veel zin in. Het is nog niet heel druk, maar wel lekker vol bij het podium. Bij Kraantje Pappie starten we gelijk met confetti, wat natuurlijk prachtige plaatjes voor de fotografen oplevert. De sfeer zit er gelijk lekker in, ondanks dat de teksten wat vreemd zijn voor veel bezoekers, danst iedereen lekker mee. Dat is heel anders bij Di-rect, daar was het publiek helemaal niet enthousiast, waarschijnlijk stonden veel mensen te wachten op Volbeat. De heren speelden een strakke show, alle hits kwamen voorbij, zoals 'Heaven or Hell' die vrij aan het begin van de show was.

Om 20.00 was heel Zwarte Cross stil tijdens de Levenden Herdenking, hierin werd namens Amnesty International aandacht gevraagd voor Vitalina Koval met als doel dat iedereen dezelfde rechten krijgt, of je nou homo of hetero bent, man of vrouw, iedereen zou vrij moeten zijn. Hiervoor was onder andere de megatent 50 seconde stil om daarna zoveel mogelijk lawaai te maken. Iedereen die niet stil was werd 'gesst' door het publiek. De megatent werd afgesloten door niemand minder dan de Mephis Maniacs. Zij weten hoe ze het publiek moeten vermaken, en dit publiek wilde vermaakt worden!

Sommige podia staan verstopt op het terrein, zoals Roadhouse. Daar stond punkrockband Tusky met wat leden van John Coffey. Ze omschrijven zichzelf als het boze kind van de scheiding van het eerst getrouwde Foo Fighters en Offspring. Vanaf het eerste nummer ontstaat er een pit en de heren zijn energiek en maken er een top show van. Roadhouse ligt in het gebied 'Festival 2' waar je ook richting Playa Gasolina kan, waar je lekker kan zwemmen in de zwemvijver. Dat is misschien wel een leuk idee voor de nog warmere zaterdag.

FOTOGRAFIE: Serge Hasperhoven  

12345
 foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag  foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag  foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag  foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag  foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag  foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag Afterpartees foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag Afterpartees foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag Afterpartees foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag  foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag Jett Rebel foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag Jett Rebel foto Zwarte Cross 2018 - Vrijdag
 
12345
 
festival logo

ZWARTE CROSS 2018 - ZATERDAGZaterdag was heet en stoffig, dus overal waar schaduw was, waren bezoekers.

festival logo

WERFPOP 2018 Voor de 37e keer vond Werfpop plaats in de Leidse Hout. Met 19.000 bezoekers...