VERSLAG: Zwarte Cross 2018 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Zwarte Cross Festival 2018 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 59 foto's.

Naar het Zwarte Cross 2018 - Vrijdag verslag
Naar het Zwarte Cross 2018 - Zondag verslag
Bekijk de Zwarte Cross 2018 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Kim Raven  

Zwarte Cross 2018 - Zaterdag

Zaterdag beloofde heet te worden. En heet werd het, en stoffig, want het gras blijft met die weer natuurlijk niet zo groen.

Op het nieuwe podium 'The Norberhood' staat vooral hiphop geprogrammeerd. Het podium is overdekt, dus even lekker in de schaduw staan en genieten van muziek kan hier gewoon. Daarnaast staat er een ramp om te skaten en er is zelfs een basketbalveldje. Alles voor de sfeer op dit festival. Potential Criminal speelt een mooie show voor een tiental toegestroomde bezoekers.

Niet veel verder op het terrein is 'De Dansvloer'. Deze grote weide heeft alleen maar dj's en is zodra het wat later op de dag is afgeladen vol. Net als de 'Discotent', plekken waar je kan dansen, daar houden Zwarte Crossers wel van!

Zwarte Cross is druk, echt heel druk. De sfeer blijft ondanks de vele bezoekers gewoon op z'n Achterhoeks gemoedelijk. Maar de schaduwplekken zijn schaars en dat merk je vooral bij het hoofdpodium, daar komt iedereen pas vlak voor de artiest naar toe, ruimte zat.

Danko Jones speelt een strakke rock-'n-roll show, zoals we gewend van ze zijn. Ze stonden voor het eerst op Zwarte Cross en nodigden zichzelf natuurlijk uit voor volgend jaar. Kaiser Chiefs waren de volgende op dit podium, zij weten hoe ze een festivalshow moeten doen. Alle hits, zoals 'Ruby', 'Everyday I Love You Less And Less' en 'I Predict a Riot' komen op de juiste momenten in de set voorbij. Ze krijgen het publiek met gemak mee! Zo ook bij Will And The People. Deze mannen weten ook hoe ze een show moeten neerzetten. Ze eindigen met hun grootste festivalhit 'Lion in the Morning Sun' en tot ver achterin het veld wordt er gedanst!

In de Megatent is er lekker veel schaduw en het is een open tent, dus het waait zelfs een beetje. Na de Groningse Pé Daalemmer & Rooie Rinus die ietwat verbaasd zijn dat er maar zo weinig Groningers in de tent staan, heeft iedereen zin in een feestje en dat is maar goed ook, want het is tijd voor The Partysquad.Iedereen tot ver in de Megatent danst! "Waar is dat feestje?". Ook bij BZB is de tent weer afgeladen vol en is er weer één groot feest, ondanks dat dit tegelijk is met Triggerfinger op het hoofdpodium. Maar wat is dan ook een Zwarte Cross zonder BZB?

Ook in de Undercovertent is het de hele dag lekker druk. De sfeer is goed, maar anders dan in de Megatent, want hier staan vandaag vooral de rockers die luisteren naar de coverbands van: Aerosmith, Metallica en Gun N' Roses.

Na een dag als deze is het tijd om lekker douchen, want vies word je alleen al van het stof zeker! Laat staan van alle bierdouches!

FOTOGRAFIE: Serge Hasperhoven  

12345
 foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag  foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag  foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag  foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag Tim Knol foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag Tim Knol foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag Tim Knol foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag Ooostblok foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag Ooostblok foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag Ooostblok foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag Ooostblok foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag  foto Zwarte Cross 2018 - Zaterdag
 
12345
 
festival logo

ZWARTE CROSS 2018 - ZONDAGOp zondag was het nog warmer, nog stoffiger en was de schaduw nog schaarser,...

Zwarte Cross 2018 logo

ZWARTE CROSS 2018 - VRIJDAG Het is heet, er is veel stof en het is Zwarte Cross 2018. De sfeer is...