The Grand East

 • Oranjepop 2016
  © Tineke Klamer
 • Oranjepop 2016
  © Tineke Klamer
Uit: Diepenheim - Nederland

Ze komen uit het oosten van het land en ze heten The Grand East. Wars van commercie, pretenties en muziekopleidingen. Die hebben de jongens namelijk niet, want rock ’n soul leer je niet op school. Dat leer je op het podium van de lokale kroeg. Podia hebben ze inmiddels genoeg gezien, meer dan 150 staan er al op de teller. Overigens bevonden die podia zich niet alleen in kroegen. Zo ongeveer elk poppodium dat Nederland rijk is werd aangedaan, inclusief twee aftershows van Bob Dylan in de HMH en een tweede plek bij de SENA Performers Awards in de Melkweg. Ook grote (inter)nationale festivals waren niet veilig. Op Eurosonic speelden ze vorig jaar een overvolle tent plat en op de Zwarte Cross deden ze dat zelfs al 3 jaar op rij. Van de in 2013 in eigen beheer uitgebrachte EP werden bij optredens meer dan 700 stuks verkocht. Dat gebeurde echter nog onder de vlag van Texas Radio. Intussen is er een platendeal gescoord met Goomah en vonden de jongens dat het tijd werd voor verandering. Een nieuw hoofdstuk is aangebroken, met een nieuwe naam: The Grand East!

Rock ’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium. In het midden (en soms in het publiek) staat een frontman met de bezieling van een swingende predikant die zijn kerk voorgaat. Hij hitst het publiek op en neemt ze mee naar de wereld van The Grand East. Dat is de wereld van oneindige liefde voor muziek, die in dit geval bestaat uit de persoonlijke muzikale voorkeuren van alle vijf de bandleden. Dat maakt de sound van deze band uniek, met invloeden die via The Allman Brothers en The Doors naar Tom Waits en Captain Beefheart lopen. Live doen ze er altijd nog een schepje bovenop, als het kan.

OUDE OPTREDENS VAN The Grand East

 • 27 apr
 • 13 aug `21
 • 14 mrt `20
 • 07 sep
 • 24 aug
 • 16 - 18   aug
 • 18 - 21   jul
 • 12 - 14   jul
 • 14 jun
 • 08 - 10   jun
Beijk alle oude (127) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN The Grand East

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Grand East. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Grand East

Beijk alle oude (127) oude optredens

FOTO'S VAN The Grand East

Foto The Grand East te Fields of Joy 2017 Foto The Grand East te The Grand East - 15/04 - Paradiso Foto The Grand East te Once Upon A Time In The West 2016 Foto The Grand East te The Grand East - 25/11 - Paradiso Foto The Grand East te Zwarte Cross 2017 Foto The Grand East te Cityrock Leeuwarden 2017
 
Bekijk alle 174 foto's van The Grand East

The Grand East NIEUWS

Al het The Grand East nieuws

CD-RECENSIES

The Grand East What A Man cover

The Grand East - What A Man

Soms kan een plaat een kwestie van ‘schijn bedriegt’ zijn. Zet What A Man op en je hoort Amerikaanse bluesrock die ook nog eens flink swingt. Maar dan komt er een...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: