VERSLAG: Zwarte Cross 2018 - Zondag

Naar het Zwarte Cross 2018 - Zaterdag verslag

VERSLAG: Kim Raven  

Zwarte Cross 2018 - Zondag

De allerlaatste dag van Zwarte Cross 2018 is nog heter en nog stoffiger.

De schaduwplekken zijn nog schaarser dan de dagen ervoor. En het is daardoor ook vrij rustig bij het hoofdpodium, waar geen schaduw is. Toch is het zowel bij Crystal Fighters als bij Gogol Bordello een feestje. Iedereen die in de zon staat, wil daar ook staan, dus dat moet goed voelen voor een artiest. Bij de afsluiter van het hoofdpodium De Dijk loopt het terrein zodra ze beginnen wel vrij snel vol. Deze band weet hoe ze een festival moeten bespelen en starten met hits als 'Als Ze Er Niet Is' en 'Binnen Zonder Kloppen'.

In de Megatent spelen De Motorband en later Je Broer de hele tent plat. In de tent is het net zo warm als buiten de tent, maar geen felle zon op je hoofd, dus goed vertoeven. Zo goed dat een dansje absoluut niet geen probleem is. Bij Je Broer gaan op alle hits als 'Kind van de Duivel' en 'Leven Na Dood' volledig uit hun dak.

Op zondag is het tijd voor bezinnning, dat kan in de Gospelchurch, ook daar is het een feestje met continue optredens van Reverend Willy & The Holy Singles en The Rainbow Gospel Choir.

Elke dag is er naast muziek, theater, eten en drinken, een draaimolen en stunts natuurlijk ook een crossprogramma. Dit is een serieuze crosswedstrijd, het is namelijk de finalewedstrijd van de Dutch Masters of Motorcross. Daarnaast is het ook voor iedereen die mee wil doen erg leuk om aan mee te doen. Maar ook fantastisch om even in de schaduw te zitten en te bekijken in de andere klasse's die er zijn. Zo is er de 'specialklasse' met prachtig uitgedoste wagens die over de cross rijden. Het komt het dichts bij carnavalparade, maar die vergelijking gaat alsnog niet op. Vandaag is het de 'best of' dus alleen de mooiste wagens komen voorbij. Bekijk de foto's hiernaast en kijk je ogen uit!

Ondertussen is het in de Theaterweide ook goed toeven, waar je rustig een lekkere burger kan eten op het 'Tweetaktterras' of juist even een voorstelling kan meepakken in het buitenpodium of in de theatertent.

Zwarte Cross is zoveel meer dan muziek en er is in drie dagen gewoonweg tijd te kort om alle podia te zien, laat staan alle verborgen podia te vinden. Ondanks dat dit het grootste festival van Nederland is, is het druk, maar voelt het nooit té druk. Ook blijft de sfeer op z'n achterhoeks; gemoedelijk en relaxed.

FOTOGRAFIE: Serge Hasperhoven  

123
 foto Zwarte Cross 2018 - Zondag  foto Zwarte Cross 2018 - Zondag Crystal Fighters foto Zwarte Cross 2018 - Zondag Crystal Fighters foto Zwarte Cross 2018 - Zondag Crystal Fighters foto Zwarte Cross 2018 - Zondag  foto Zwarte Cross 2018 - Zondag  foto Zwarte Cross 2018 - Zondag  foto Zwarte Cross 2018 - Zondag Sheewawah foto Zwarte Cross 2018 - Zondag Sheewawah foto Zwarte Cross 2018 - Zondag  foto Zwarte Cross 2018 - Zondag  foto Zwarte Cross 2018 - Zondag  foto Zwarte Cross 2018 - Zondag  foto Zwarte Cross 2018 - Zondag  foto Zwarte Cross 2018 - Zondag
 
123
 
festival logo

NN NORTH SEA JAZZ 2018 - VRIJDAGRotterdam Ahoy is zoals elk jaar weer omgetoverd tot het grootste indoor...

Zwarte Cross 2018 logo

ZWARTE CROSS 2018 - ZATERDAG Zaterdag was heet en stoffig, dus overal waar schaduw was, waren bezoekers.