SGP vreest straf voor het 'Voor De Duvel Niet Bang Festival'

Rectum Raiders
SGP vreest straf voor het 'Voor De Duvel Niet Bang Festival'
Door sjoertb op 26 juni 2018 - 13:59 1 Op 15 september vindt in poppodium Gigant in Apeldoorn het 'Voor De Duvel Niet Bang Festival'. Onder meer Fleddy Melculy, Tusky, Rectum Raiders en Swedish Death Candy staan op het programma.

Niet iedereen is blij met de komst van het festival. Bij de lokale SGP schiet de naam van het feest in het verkeerde keelgat. Ook de aankondiging dat de popzaal verandert in het Sodom en Gomorra van Apeldoorn vindt de partij alles behalve goed gevonden. Zo meldt Omroep Gelderland.

De lokale SGP laat het volgende weten: 'Sodom en Gomorra vormen in de Bijbel de steden die openlijk helemaal geen rekening wensten te houden met wat God in de Bijbel van mensen vraagt. Hiervoor zijn de steden zwaar gestraft. Het organiseren van een evenement dat onder meer met de termen Voor de duvel niet bang en Sodom en Gomorra eenzelfde beeld wil oproepen, is dan ook volstrekt ongepast en voor christenen stuitend.''

Het poppodium Gigant wordt mede door subsidie van de gemeente draaiende gehoudende. Daarom wil de politieke partij het B&W vragen om een signaal af te geven tegen het festival.

Tickets voor het Voor De Duvel Niet Bang Festival zijn verkrijgbaar via de link.

Foto: Rectum Raiders in Doornroosje door Bernard Bodt

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Pukkelpop 2018

MAURO PAWLOWSKI & DE KEMPENZONEN VOOR PUKKELPOP 2018 Pukkelpop 2018 voegt een nieuwe naam toe aan de line-up. Mauro Pawlowski...

glastonburylogo

'MADONNA HEADLINER OP GLASTONBURY 2019' Het ziet er naar uit dat Madonna op de volgende editie van Glastonbury...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.