Kamermuziek Festival Hortus stopt na 15 jaar

hortus
Kamermuziek Festival Hortus stopt na 15 jaar
Door op 1Dwalend door de Hortus Botanicus Amsterdam, kwam een bevlogen saxofonist in 2003 op het lumineuze idee de muziek terug te geven aan de natuur: Hoe mooi zou het niet zijn hier tussen de bloemen, de planten en de bomen, kamermuziek te maken?

William Raaijman, wist de leiding van de Amsterdamse Hortus te overtuigen en een uniek festival werd geboren! Hij overleed plotseling in 2007 en een jaar later nam pianist Maarten van Veen de fakkel over als artistiek leider.

Onder Maartens bevlogen leiding dijde het festival uit over heel Nederland. Er werd muziek gemaakt in oranjerieën en palmenkassen van botanische tuinen van Amsterdam, via Utrecht tot Wageningen en van Haren tot Leiden.

Trots kijkt de organisatie terug op vijftien luisterrijke zomers! Met spijt in het hart hebben ze echter moeten vaststellen dat het festival ondanks de nieuwe opzet in 2018 financieel in zwaar weer terecht was gekomen. De hitte van de afgelopen zomer, waardoor er minder bezoekers naar de concerten in de kassen kwamen, gaf de genade klap.

Afgelopen najaar is na veel beraad het besluit gevallen: het Hortus Festival gaat ermee stoppen. De Stichting Hortus Kamermuziekfestival wordt opgeheven. De cyclus is voltooid.ADE 2014 Amsterdam Dance Event

DATUM ADE 2019 BEKEND GEMAAKTHet Amsterdam Dance Event (ADE), een initiatief van Buma, is uitgegroeid tot...

bospop 2019

JAMES MORRISON, KOVACS EN MEER VOOR BOSPOP 2019 Er zijn negen nieuwe namen voor Bospop 2019 bekend gemaakt. Eerder was al...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.