Amsterdammer koopt Hongaars dorpje voor nieuw boutique-festival The Great Yonder

The Great Yonder 2019
Amsterdammer koopt Hongaars dorpje voor nieuw boutique-festival The Great Yonder
Door sjoertb op 21 maart 2019 - 12:56 1 Elroy Thümmler zette Hongaarse Sziget Festival in Nederland op de kaart en dat smaakte duidelijk naar meer. Sinds 2011 is hij bezig met het opkopen en renoveren van het dorpje Bedepuszta, dat een uurtje van Boedapest vandaan ligt, om er een nieuw festival te lanceren. Het dorp is deze zomer klaar voor The Great Yonder, een nieuw boutique-festival voor slechts 300 bezoekers.

Mijn eigen festival moet niet alleen een feestje zijn voor bezoekers, maar ook voor de artiesten” vertelt Thümmler over zijn initiatief.

Artiesten krijgen op het festival ‘carte blanche’ in de muziek die ze willen maken en gasten kunnen optimaal genieten van natuur en ruimte. De negenkoppige Nederlandse band Jungle By Night is van de partij, bekend van hun opzwepende muziek met roots in afrobeat, krautrock, jazz en dance. Onder de naam Jam de la Creme is er iedere avond een collectief topmuizikanten vrij aan het musiceren.

Ook is er veel aandacht voor sprekers en literatuur, qi gong, yoga, wandelen, meditatie, goed eten en Hongaarse wijnen en bieren.

The Great Yonder vindt plaats vlak na Sziget. De kaartverkoop start op donderdag 28 maart om 12:00 uur via de website van het festival. Tickets zijn inclusief 4 dagen programma (15-18 augustus) en 7 dagen camping (15-21 augustus) en kosten 250 euro.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Zwarte Cross 2018 news

WEER NIEUWE NAMEN VOOR ZWARTE CROSS: O.A. WHITE...Vandaag zijn er weer nieuwe toevoegingen voor de Zwarte Cross onthuld. Het...

Bevrijdingsfestival Overijssel news

LINE-UP VOOR BEVRIJDINGSFESTIVAL NIJMEGEN BEKEND O.A... Op 5 mei vinden er door heel Nederland Bevrijdingsfestivals plaats. Zojuist...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.