De leukste buitenlandse festivals om met de auto te bezoeken

Sziget 2015 sfeer
De leukste buitenlandse festivals om met de auto te bezoeken
Door sjoertb op 26 maart 2019 - 13:33 1 Wie in is voor een feestje, hoeft helemaal niet ver van huis te gaan. Er zijn namelijk talloze goede festivals in heel Europa, die allemaal makkelijk te bereiken zijn met de auto. Het enige wat je nodig hebt zijn je beste vrienden, kampeerspullen en een volgeladen tank om het volgende muziekfeest weer mee te maken. Natuurlijk moet je wel even je auto verzekeren, zodat je met een gerust hart op pad kunt. Wil je weten wat de beste festivals zijn die je met de auto kunt bezoeken? Hier wat suggesties:

Summerjam! in Duitsland
Wie op zoek is naar een festival dicht bij huis, moet naar Summerjam! in Keulen. Deze Duitse stad ligt net over de Nederlandse grens en is dus voor de meeste mensen binnen twee tot drie uur bereikbaar. Het festival staat bekend om zijn heerlijke relaxte sfeer en is ideaal om de zomer in te luiden. Ontspan met je vrienden in fijne hangmatten, lig languit op het groene gras en geniet van de reggae, dancepop en hiphop die hier overal door de speakers schallen.

Rock Werchter in België
In het Belgische plaatsje Werchter wordt elk jaar een van de grootste muziekfeesten van het land georganiseerd: Rock Werchter. Dit festival is een goede plek om een aantal grote internationale artiesten te zien. Je kunt hier terecht voor goede dancemuziek, maar ook rock en pop zijn van de partij. Werchter ligt tussen Brussel en Antwerpen in en is dus ontzettend makkelijk te bereiken met de auto.

Main Square Festival in Frankrijk
Net over de Franse grens wordt ieder jaar het Main Square Festival georganiseerd. Je vindt het festival in het plaatsje Arras en geniet hier van een prachtige ligging. Festivalbezoekers feesten hier namelijk tussen historische panden uit de zeventiende eeuw, die middenin het centrum van Arras liggen. Er staan altijd grote namen op het affiche, met vooral veel artiesten uit de popwereld en de alternatieve wereld.

Sziget in Hongarije
De Hongaarse stad Boedapest verandert ieder jaar in een walhalla voor muziekliefhebbers. Hier wordt namelijk het grootste festival van Europa georganiseerd: Sziget. De allergrootste namen treden hier op en er zijn ontelbaar veel activiteiten waar jij aan mee kunt doen op het festivalterrein. Je kunt Sziget bezoeken door een treinkaartje te boeken of door met het vliegtuig te gaan, maar een lange autorit is veel gezelliger. Dit festival is wel wat verder van huis, maar met je beste vrienden wordt het een onvergetelijke roadtrip.

Rock Am Ring in Duitsland
Rockliefhebbers moeten bij dit grote Duitse festival zijn. Het festival vindt op twee verschillende locaties plaats: in Mendig en Neurenberg. Kijk zelf welke line-up je het beste vindt en binnen een paar uur ben jij op de plaats van bestemming. Je vindt vooral rockacts op het festival, maar ook metal heeft zijn plek verdient op Rock Am Ring. Je vindt hier daarom de grootste artiesten van deze genres.Mysteryland 2018 news

PROGRAMMA CAMPING MYSTERYLAND BEKEND: O.A. OLIVER...Speciaal voor de campinggasten van Mysteryland is er een pre-party op vrijdag...

Sniester

NIEUWE NAMEN SNIESTER FESTIVAL 2019: O.A. MEROL,... Vandaag zijn er nieuwe namen onthuld voor de aankomende editie van Sniester...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.