Goedkope festivals in Europa

Sfeer festivalpubliek Mysteryland 2017
Goedkope festivals in Europa
Door sjoertb op 23 april 2019 - 12:54 1 Het wordt stilaan zomer en dat doet denken aan het festivalseizoen. Denk aan de Nederlandse toppers als Mysteryland, Pinkpop, Zwarte Cross en Lowlands. Bovendien worden er in Europa overal grote dance-, pop- en rockfestivals georganiseerd.

Festivals worden alsmaar populairder maar telkens ook wat duurder. Op de vergelijkingssite HomeToGo vind je een mooi overzicht van Europa's 40 grootste, bekendste festivals, uitgedrukt als kostprijs per dag.

Pinkpop en het Belgische Tomorrowland behoren tot de duurste festivals, respectievelijk €73,33 en €97,67 voor een dagje festival. Toch weten ze telkens opnieuw een groot publiek aan te trekken.

Ontdek hier Europa's 10 goedkoopste grote, meerdaagse festivals (waarvan twee in Nederland):

1. EXIT Festival (Servië) – 4 dagen, €22,50 per dag
Europa's goedkoopste grote festival is het Servische EXIT-festival. Mindere kwaliteit hoef je hier niet mee te associëren. Dit festival werd vorig jaar namelijk uitgeroepen tot Europa's beste grote festival. Dit jaar Van Gogh en The Cure en, hoe kan het ook anders, Dimitri Vegas & Like Mike op de affiche.

2. Fusion (Duitsland) – 5 dagen, €29,00 per dag
Dit festival wordt georganiseerd op een vliegveld bij Rechlin, een plaatsje in de voormalige DDR. De affiche moet nog worden aangevuld, maar deze groepen worden al verwacht: The Glitz, Der Dritte Raum en Dave Dinger.

3. Zwarte Cross (Nederland) – 4 dagen, €30,00 per dag
Dit festival in Lichtenvoorde vindt plaats in juli en is de ultieme combinatie van motorsport en muziek. Op de affiche dit jaar, o.a. de herenigde Heideroosjes, The Black Eyed Peas en The White Lies.

4. Nuits Sonores (Frankrijk) – 5 dagen, €32,80 per dag
Dit dancefestival in Lyon vindt plaats in mei en heeft dit jaar onder meer Maceo Plex, Bonobo en Lena Willikens op de programmatie.

5. Open’er Festival (Polen) – 4 dagen, €35,00 per dag
Jaarlijks vindt het grootste festival van Polen plaats in Gdynia. Er komen heel wat stijlen aan bod. Dit jaar worden o.a. verwacht: Rudimental, The Smashing Pumpkins en Travis Scott.

6. Roskilde (Denemarken) – 8 dagen, €35,13 per dag
Dit Deense pop- en rockfestival, al georganiseerd sinds 1971, is internationaal bekend en weet jaarlijks ook heel wat Nederlanders aan te trekken. Deze zomer op de affiche, o.a. The Cure, Bob Dylan en Chance the Rapper te zien.

7. Dimensions Festival (Kroatië) – 4 dagen, €38,2 per dag
Dit 4-daags dancefestival biedt vooral underground acts, aan het mooie Fort Punta Christo aan de Adriatische Zee. Dit jaar in de line-up, o.a. Helena Hauff, Blawan en Fumiya Tanaka.

8. FIB (Spanje) – 4 dagen, €38,75 per dag
Het Festival Internacional de Benicàssim, met haar unieke locatie aan de Spaanse kust, biedt een gevarieerd programma met heel wat indie- en alternatieve bands, met ook dance-, rap- en popsterren. Franz Ferdinand, Kings of Leon en Fatboy Slim maken dit jaar hun opwachting op dit festival.

9. Untold Festival (Roemenië) – 4 dagen, €39,25 per dag Met haar eerste editie in 2015, is dit 4-daagse festival met ruim 300 000 festivalgangers in snel tempo uitgegroeid tot een van Europas dancefestivals. Naast David Guetta, komen ook hier Martin Garrix en Dimitri Vegas & Mike Like hun indrukwekkende sets draaien.

10. Mysteryland (Nederland) – 3 dagen, €40,00 per dag Vorig jaar werd bij Haarlem de 25ste editie van dit dancefestival georganiseerd. In 2019 komen volgende grote namen een set draaien: Martin Garrix en Dimitri Vegas & Like Mike.

Goede voorbereiding
Op autoverzekering.nl valt de nodige informatie te vinden voor een passende autoverzekering die zeker belangrijk is wanneer men met de auto door Europa op reis is. Eerst even stoppen bij het controleren van de autoverzekering en reisverzekering is de basis voor een geslaagde reis.

Door te vergelijken op de website Autoverzekering.nl kan je gemakkelijk alle producten vergelijken en de beste óf juist de goedkoopste autoverzekering van Nederland kiezen en afsluiten.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Once In A Blue Moon 2019

LAATSTE NAMEN ONCE IN A BLUE MOON FESTIVAL BEKEND...Met een viertal nieuwe namen is het programma voor de tweede editie van het...

Dynamo Metalfest 2018 news

STEEL PANTHER MAAKT LINE-UP DYNAMO METALFEST 2019... De line-up van Dynamo Metalfest is met de aankondiging van Steel Panther...

REACTIES

geen avatar
di 23 apr 2019 23:57

eatsleeprave.. Opener klopt. Betaalden 30$ per dag met vroege kaart, geen geld, als de line up voor uw wens was...Eten en drinken ook extreem goedkoop, hamburger 5$ is wel goedkoop sterk 4$ desperados 2$ geen geld. Wel extreem lange USSR rijen...Blijft oostblok he. En heel veel regels.

 -2
Avatar metalupyourass
wo 24 apr 2019 09:22

metalupyourass En was daar dan ook deftig bier te vinden?

 0
Avatar deHertog
do 25 apr 2019 11:17

deHertog Ook een aanrader: Mighty Sounds in Tsjechië. Weekendticket kost ook nog geen €100 euro met camping. Goedkoop bier en eten ook. Lineup vond ik altijd een beetje vergelijkbaar met een Groezrock/Jera on Air (hc/punk/ska)

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.