Amsterdam Dance Event openingsconcert dit jaar door SOHN & Metropole Orkest

Metropole Orkest ADE 2017
Amsterdam Dance Event openingsconcert dit jaar door SOHN & Metropole Orkest
Door sjoertb op 06 juni 2019 - 10:37 1 De afgelopen drie jaar is Amsterdam Dance Event geopend met een openingsconcert door het Metropole Orkest in samenwerking met een bekende artiest uit de elektronische muziek. Dit jaar wordt de aftrap verzorgd samen met SOHN. Henrik Schwarz (2016), Jameszoo (2017) en Colin Benders (2018) gingen hem voor.

Artistiek manager Robert Soomer:
Vrijwel direct na ADE 2018 zijn we in gesprek geraakt met de Melkweg en ADE over ideeën voor het volgende openingsconcert. SOHN was een van die namen waarvan wij unaniem de artistieke kansen zagen. Zijn muziek is meer geschreven uit het perspectief van een songwriter. SOHN’s stemgeluid is enorm karakteristiek en hij maakt op een spannende manier gebruik van een mix van electronica en analoge instrumenten om zijn teksten te omlijsten. Die mix gaat in deze samenwerking natuurlijk een hele andere lading krijgen.”

Het openingsconcert van SOHN & Metropole Orkest vindt plaats op woensdag 16 oktober in de Rabozaal van de Melkweg. Tickets voor SOHN & Metropole Orkest in Melkweg zijn hier verkrijgbaar.

Amsterdam Dance Event wordt aankomend najaar voor de 24ste keer gehouden in de hoofdstad. Van 16 tot en met 20 oktober staat Amsterdam weer geheel in het teken van Dance. Er worden 400,000 bezoekers verwacht uit binnen- en buitenland.

Foto: ADE Openingsconcert 2017 met Metropole Orkest en Jameszoo door Linde DorenbosA Day At The Park

NIEUWE NAMEN A DAY AT THE PARK O.A NICOLE MOUDABER...Er zijn nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van het festival A Day at the...

Arrow Rock Festival TRIBUTE news6

ARROW ROCK FESTIVAL BLIKT TERUG OP EERSTE EDITIE IN... Fans van classic rock hebben weer iets om naar vooruit te kijken. Zojuist is...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.