Doorgang Vestiville verboden door burgemeester; Festival afgelast

Vestiville
Doorgang Vestiville verboden door burgemeester; Festival afgelast
Door RobZ op 28 juni 2019 - 17:57 1 Het hiphop-festival Vestiville is afgelast. De burgemeester van Lommel heeft besloten de doorgang van het festival te verbieden omdat de veiligheid op het terrein niet gegarandeerd kon worden. Dit weekend had de eerste editie van Vestiville moeten plaatsvinden. Het festival had een imposante line-up beloofd met onder andere Cardi B, Future, A$AP Rocky, Migos en Lil Pump. Hier vind je al onze Vestiville 2019 informatie.

Op Facebook deelt Vestiville het volgende mee:Vandaag om 17:00 besliste de burgermeester alsnog om Vestiville het hele weekend niet te laten starten. Na beraad met de veiligheidsdiensten en de bewakingsverantwoordelijke van ASAP Rocky is besloten dat de veiligheid van de artiest en het publiek niet gegarandeerd kan worden.

De organisatie zal Festicket en Eventbrite opdracht bieden alle tickets terug te betalen aan de bezoekers.

Productie en leveranciers hebben alles gegeven om Vestiville mogelijk te maken. De camping zal voorlopig open blijven en zal in samenspraak met de gemeente een ordentelijke uittocht van het festival georganiseerd worden.


De Belgische media bericht dat er al ruim 1500 festivalbezoekers bij het terrein waren. Zij moesten uren wachten en kregen toen het bericht dat headliner A$AP Rocky niet zou optreden. Vervolgens heeft de burgemeester besloten het hele festival af te gelasten.

Via Twitter laat de burgermeester weten: "Nadat er overlegd is met de veiligheidsdiensten en het hoofd van de beveiliging is er geconcludeerd dat de veiligheid van de artiest en het publiek niet gegarandeerd kan worden."


Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Rock Werchter 2019

ROCK WERCHTER MAAKT 2020 DATUM BEKENDAfgelopen weekend vond alweer de 45ste editie van Rock Werchter plaats. Het...

Down The Rabbit Hole 2019

AANTAL WIJZIGINGEN EN NIEUWE NAMEN VOOR DOWN THE... Down The Rabbit Hole had in principe het programma al compleet, inclusief...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.