Minister Grapperhaus pleit voor minder festivals om drugsgebruik tegen te gaan

Down The Rabbit Hole sfeer
Minister Grapperhaus pleit voor minder festivals om drugsgebruik tegen te gaan
Door sjoertb op 11 juli 2019 - 13:18 1 Vandaag heeft de minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, in een interview met De Telegraaf aangegeven dat er minder festivals georganiseerd zouden moeten worden.

Door het drugsgebruik op festivals zou de festivalbezoeker een enorme criminele industrie helpen en dat komt op het dak van gewone mensen. Dat zouden pillengebruikers en cokesnuivers zich moeten beseffen van de minister.

Verder ziet hij een probleem met drugscontroles op festivals: "We hebben met elkaar afgesproken: als je op een festival met een gebruikershoeveelheid wordt aangetroffen kom je er niet in. Als het meer is, ga je mee met de politie. Als we dat zouden handhaven, zou je nog eens wat gaan zien. Het probleem is: we hebben 1100 festivals in Nederland. Moeten we onze politie helemaal daarop inzetten?

RTL Boulevard meldt dat Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg een tegenreactie heeft gegeven. Hij stelt dat Grapperhaus zich beter kan richten op de labs waar de drugs vandaan komen. De festivaldirecteur noemt het "zo makkelijk om een maatschappelijk probleem af te wentelen op de festivals". Een woordvoerder van festivalorganisator MOJO noemt het ook kort door de bocht.

Foto: Down The Rabbit Hole 2019 door Irwan Notosoetarso

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefDour sfeer

FESTIVALTIPS VOOR AANKOMEND WEEKEND: O.A. DOUR...Dit weekend staan er weer genoeg festivals voor de deur om uit te kiezen. Om...

Explore The North

NIEUWE NAMEN EXPLORE THE NORTH 2019: O.A. PETER... Vandaag zijn er nieuwe namen onthuld van het programma van Explore the North...

REACTIES

Avatar deHertog
do 11 jul 2019 14:06

deHertog Ze zouden eens wat moeten zeggen over de kosten van de maatschappij bij zogenaamde: "risico-wedstrijden", en opperen het voetbal dan maar te verbieden. Kijken hoe er dan gereageerd wordt

 -2
geen avatar
do 11 jul 2019 14:16

eatsleeprave.. Het CDA blijven enorme moraalridders, die denken dat drugs gebruik enkel op festivals worden gebruikt die om 22 uur alweer zijn afgelopen...Lopen nooit elders dan hun eigen witte wijn buurt. Op straat, cafe's wordt het meeste gebruikt, vooral blowen en snuiven, concerten, strand ik zie het overal. Ja minder festivals ook lekker voor de economie. En helemaal voor de mensen zoals ik die wel nuchter zijn. Ga de Mocro maffia aanpakken of zo, maar nee dat durven ze niet. En over vb Ado-ajax en fey-ajax zijn al geen supporters welkom! Maar bij die clubs en fc rente wordt meer coke gesnoven dan op heel lowlands!

 -2
Avatar metalupyourass
do 11 jul 2019 16:59

metalupyourass Politiekers en domme uitspraken.
Ze gaan hand in hand.

 2
geen avatar
do 11 jul 2019 20:28

Remaca Dus omdat er niet gehandhaafd kan worden moeten er gelijk minder festivals komen?
Ik vind dat we dan ook voor minder personenauto's moeten pleiten...om dodelijke ongevallen tegen te gaan.....!

 -1
geen avatar
do 11 jul 2019 23:21

eatsleeprave.. Die minder auto's zijn ze al aan het regelen, ze willen werkelijk alles veranderen zowel links als conservatief rechts! Ik denk dat het gewoon populistisch gelul is om 50+ stemmers te vangen!

 -2
Avatar Vedder
vr 12 jul 2019 06:32

Vedder Wat een grappenmaker. Vraag mij wel af of hij doelt op Lowlands etc. Lijkt mij eerder om het gemiddelde Thunderdome/Defqon/dancefestivals te gaan.

 2
Avatar Ron1984
vr 12 jul 2019 12:48

Ron1984 Minder voetbal om hooliganisme tegen te gaan!
En minder horeca om alcoholgebruik tegen te gaan!

 -1
geen avatar
vr 12 jul 2019 15:12

eatsleeprave.. Kan je wel helemaal stoppen met alles. Moet AZ stoppen omdat die tokkies van Utrecht, fejenooit , ojox en fc rente doorgesnoven de boel slopen....Grappenhaus man man man, wat een slechte advocaat is het toch! Laat staan een politicus...

 -1
geen avatar
vr 12 jul 2019 15:13

eatsleeprave.. Vedder schreef:
Wat een grappenmaker. Vraag mij wel af of hij doelt op Lowlands etc. Lijkt mij eerder om het gemiddelde Thunderdome/Defqon/dancefestivals te gaan.


Ook die housefestivals hebben bestaansrecht! Wat een kolder om te denken dat iedereen er doorgesnoven staat! Totaal ridicuul dit!

 -1
Avatar deHertog
zo 14 jul 2019 11:37

deHertog En al sta je op Defqon met je pillengezicht vreemden te knuffelen en te vertellen dat je ze lief vindt, wie heeft daar last van?

 3
geen avatar
ma 15 jul 2019 03:43

eatsleeprave.. Euhhh iemand die daar niet zo op zit te wachten hahahaha, wel mooi beeld idd.

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.