Dancefestival Psy-fi vertrekt uit Leeuwarden

Down The Rabbit Hole sfeer 2015
Dancefestival Psy-fi vertrekt uit Leeuwarden
Door sjoertb op 18 juli 2019 - 14:31 1 Het vijfdaagse Dancefestival Psy-fi gaat volgend jaar waarschijnlijk vertrekken uit Leeuwarden. De organisatie ergert zich aan de oplopende kosten om een vergunning te bemachtigen. Dat zou het organiseren van een groot internationaal festival in de weg staan. Zo rapporteert Leeuwarder Courant.

De kosten voor bijvoorbeeld ecologische onderzoeken en allerlei andere onderzoeken die nodig zijn voor een vergunning, zijn gestegen van 16 duizend euro in 2014 tot een halve ton nu. Dat kan niet uit” meldt Wiebe Kootstra, projectleider van het festival.

"Leeuwarden wil heel graag culturele hoofdstad zijn, uitstralen dat ze festivalstad zijn maar ze maken regeltjes als een klein jongetje", stelt Rob Durand, organisator van het festival. "We zijn nu op het punt gekomen dat we ons publiek niet meer kunnen bieden wat we willen. Het is afgelopen."

Wethouder Sjoerd Feitsma baalt van het besluit van Psy-fi en vindt het "gelul" dat de gemeente het festival zou dwarsbomen. Volgens hem heeft het festival een prominente plek in de agenda van Leeuwarden.

In 2014 werd Psy-fi voor het eerst gehouden in Recreatiegebied de Groene Ster. Jaarlijks komen er meer dan tienduizend bezoekers, van over de hele wereld, op af. In het begin waren er klachten over geluidsoverlast. 's Nachts mag er tegenwoordig geen versterkt geluid meer te horen zijn.
Sfeer Sziget natuur

FESTIVALTIPS VOOR AANKOMEND WEEKEND: O.A. WELCOME TO...We zitten alweer volop in het festivalseizoen. Op de groene weides kun je van...

Rowwenhezenews

INDOOR-EDITIE VAN ALLE REMMEN LOS MET ROWWEN HÈZE,... Alle Remmen Los vond in 2018 voor het eerst plaats ter ere van het 25-jarige...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.