Metropolis en Baroeg Open Air in problemen omdat Zuiderpark geen evenemententerrein mag zijn

review: Metropolis Festival 2019
Metropolis en Baroeg Open Air in problemen omdat Zuiderpark geen evenemententerrein mag...
Door RobZ op 28 augustus 2019 - 12:05 1 Donkere wolken voor de Rotterdamse festivals Metropolis, Crazy Sexy Cool Halloween en Baroeg Open Air. Na protesten van twee bewoners is het bestemmingsplan van het Rotterdamse Zuiderpark niet gewijzigd. De gemeente wilde het park officieel aanwijzen als evenemententerrein. De Raad van State maakte dit besluit van de gemeente ongedaan en ging dus mee in de bezwaren van de bewoners.

Dit betekent een hoop onzekerheid. Metropolis directeur Pim Kip reageert bij RTV Rijnmond: "Dit komt echt uit de lucht vallen. We gaan nu meer informatie zoeken", laat Kip weten. "Wat kunnen we hiermee en wat betekent het?" "Heel erg", vindt hij de beslissing. "Dit is heftig. Ik heb nog geen idee wat het betekent voor Metropolis."

Baroeg Open Air staat voor 14 september (over 2 weken) op de agenda. Het festival reageert op Facebook: Wij hebben kennis genomen van de uitspraak van de rechter die evenementen in het Zuiderpark verbiedt. De evenementenvergunning voor Baroeg Open Air 2019 is echter al binnen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het festival door kan gaan. Wij wachten op de verdere ontwikkelingen.

Crazy Sexy Cool Halloween, dat op 27 oktober plaatsvindt, heeft nog niet gereageerd.ADE 2019

NIEUWE LIJST MET NAMEN VOOR AMSTERDAM DANCE EVENT...Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat Netsky samen met een groepje vrienden...

ADE 2019

NETSKY & FRIENDS TIJDENS ADE OP TIJDELIJKE LOCATIE... In oktober vindt weer het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. Dit evenement...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.