Geen Fortarock in 2020

review: FortaRock 2019, Zondag Amon Amarth
Geen Fortarock in 2020
Door Cartman91 op 30 oktober 2019 - 12:16 1 Slecht nieuws voor de Fortarock-gangers: in 2020 komt er geen editie van het festival.

In een Facebook-post (zie hieronder) laat de organisatie van het festival weten dat er na lang wikken en wegen besloten is om in 2020 geen editie te organiseren omdat ze in de tien voorgaande edities alles al zo een beetje bereikt hebben wat ze voor ogen hadden. Bovendien wordt het steeds lastiger vanwege de grote concurrentie, stijgende prijzen en strengere regels.

Wel laat de organisatie weten dat het geen definitief afscheid betreft en dat de clubshows gewoon doorgaan en hebben ze het vizier op nieuwe projecten en uitdagingen liggen.

Het is al de tweede keer dat een Fortarock editie geen doorgang kent, in 2017 ging het om ongeveer dezelfde redenen ook al niet door. Toen was er wel een alternatieve Fortarock onder de noemer 'In The City', dat in Doornroosje plaatsvond.

Afgelopen zomer stonden onder meer Amon Amarth, Behemoth, Enslaved, Decapitated, Cult Of Luna, Monomyth, Kadavar, Children Of Bodom en Hammerfall op het programma.
bospop 2019

BOSPOP PAST VOOR 40STE EDITIE FESTIVALTERREIN AAN OM...Komende zomer belooft het voor Bospop een groot feest te worden. Dan viert...

Paradiso logo nieuw

WINNEN: 3X2 KAARTEN VOOR CROPFEST Dit jaar wordt de 40ste verjaardag van de Nederlandse postpunk-formatie Eton...

REACTIES

Avatar RobZ
wo 30 okt 2019 12:22

RobZ Jammer zeg!

 0
geen avatar
wo 30 okt 2019 18:17

eatsleeprave.. Ik ben bang dat rock een beetje einde verhaal wordt zo in Nederland...De kids van nu geven de voorkeur aan nederhop of EDM. :/

 -1
Avatar graspop20
do 31 okt 2019 16:26

graspop20 Jammer, ze hebben het nog best lang volgehouden.
Het valt mee wat betreft de Nederlandse festivalgangers, maar die is Nederland al lang kwijt aan Belgie en Duitsland, sinds het ontbreken van Dynamo Open Air. Nu zijn er genoeg kleine festivals, waaronder ook weer Dynamo Metal fest. Dit zijn de festivals die enigszins rendabel zijn in Nederland. Als Noord-Brabander heb ik veel sympathie voor onze zuiderburen. Laat hen Graspop en Alcatraz nog lang succesvol houden, voor ons is het niet al te ver rijden.
De headliners kunnen ook weinig verrassen in het wereldje. De grote namen komen van steeds dichterbij, Nightwish, Within Tempation, Volbeat, Sabaton, Rammstein, Iron Maiden, Deep Purple, Scorpions komen allemaal uit Europa. Top natuurlijk, maar veel van deze namen staan ook vaak hetzelfde jaar nog in een stadion of zaal.

 0
geen avatar
do 31 okt 2019 20:12

eatsleeprave.. Ik doelde op de classic rock, geen gothic meuk. En dan ook de concerten in het middeklasse segment zeg maar, Paradiso, Melkweg etc. festivals zat, niet dat er vaak rock staat, maar ok, keuze genoeg.

Al zie ik Forta zo weer volgend jaar het festival geven, aangezien ze dat wel eens vaker hebben gedaan.

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.