Rewire kondigt eerste namen voor tiende editie in 2020 aan

Jon Hopkins
Rewire kondigt eerste namen voor tiende editie in 2020 aan
Door johnnyd op 26 november 2019 - 14:41 1 Tot nu toe was alleen bekend dat Jon Hopkins in het kader van het Rewire-festival in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen zal spelen. Nu komt het festival voor avontuurlijke en vernieuwende muziek met meer namen voor de tiende editie in april 2020.

Zo zal de IJslandse componist Hildur Guðnadóttir haar soundtrack voor de Grammy-genomineerde HBO serie ‘Chernobyl’ presenteren, waar ze al een Emmy voor ontving. The Caretaker- het alias van de elektronische muzikant Leyland James Kirby - presenteert een show waarin zijn muziek wordt gecombineerd met live beelden van visueel kunstenaar Weirdcore, bekend van zijn samenwerking met Aphex Twin. Ex Eye is een underground-supergroep met Colin Stetson, Greg Fox, Shazad Ismaily en Toby Summerfield in de gelederen, zij maken een stuwende mix van metal en avant-jazz.

Dit zijn alle namen die het Rewire-festival vandaag bekend heeft gemaakt:
Ami Dang, Anna Meredith, Ben LaMar Gay, Blacks’ Myths, Cucina Povera, Dis Fig presents Purge, Ex Eye, Gabber Modus Operandi, Galya Bisengalieva, Hildur Guðnadóttir presents Chernobyl, Hiro Kone, HTRK, Ian William Craig, James Ferraro, John T. Gast, Jon Hopkins presents Polarity, Juana Molina, Katie Gately, Leo Svirsky & The River Without Banks, Loraine James, Lorenzo Senni, OOIOO, Pelada, Rafael Anton Irisarri & Oliver Coates, Rafiq Bhatia, The Caretaker & Weirdcore en YATTA.

Rewire Festival vindt van 3 tot en met 5 april plaats op diverse locaties in Den Haag. De Grote Kerk, De Lutherse Kerk, Paard van Troje, Het Nutshuis, Prins27 en het Korzo theater zijn allen in gebruik.

Tickets voor het festival zijn voor €80 in de verkoop, maar daar is het concert van Jon Hopkins niet bij inbegrepen. Voor dat concert zijn losse tickets van €32,50 te koop. Op de site van Rewire zijn die te verkrijgen.
Hellfest

HELLFEST MAAKT LINE-UP BEKEND O.A THE OFFSPRING,...Hellfest maakt vandaag de line-up bekend voor de 2020 editie. Het festival...

Nothing But Thieves

THE KILLERS EN NOTHING BUT THIEVES NAAR DUITSE... De Duitse zusterfestivals Southside en Hurricane hebben meer dan twintig...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.