Into The Great Wide Open presenteert klimaatneutraal concept tijdens ESNS

Into The Great Wide Open 2013
Into The Great Wide Open presenteert klimaatneutraal concept tijdens ESNS
Door Cartman91 op 17 januari 2020 - 12:45 1 Festival Into The Great Wide Open heeft tijdens Eurosonic Noorderslag een klimaatneutraal concept gepresenteerd. Het doel is om de reis van alle 6000 bezoekers naar het festivalterrein klimaatneutraal te maken.

Het idee van het op Vlieland georganiseerde festival is om met ingang van dit jaar bij iedere ticket 5 euro toeslag te vragen.

Deze zogenoemde De Goede Reis-toeslag is bedoeld om de gehele reis van alle festivalbezoekers klimaatneutraal te maken. Bezoekers die al klimaatneutraal naar het festival komen die krijgen 5 euro korting. Bezoekers die niet duurzaam kunnen of willen reizen zullen wel moeten betalen voor hun uitstoot.

Op deze manier wil Into The Great Wide Open, dat al jarenlang koploper is op het gebied van duurzaamheid en groen zijn in de festivalwereld, haar ecologische voetafdruk met minimaal 50% verkleinen.

Het compenseren van uitstoot gebeurd door zogenoemde fuel replacement: Alle fossiele brandstof, benodigd voor de auto en bootreizen van alle bezoekers wordt vervangen door tweede generatie biobrandstof (HVO-UCO B100, ook wel bekend als Blauwe Diesel). Deze biobrandstof wordt gemaakt van plantaardige gebruikte kook oliën (o.a. frituurvet) waardoor het geen landbouwgrond, voedselprijzen en biodiversiteit in de weg zit. Hiermee wordt 85-90% fossiele CO2-uitstoot voorkomen (WtW over de gehele productie en transport cyclus), alsook lokale uitstoot van SOx, NOx en fijnstof sterk verminderd.

Het vervangen van fossiele brandstof door biobrandstof gebeurt door deze brandstof in andere voertuigen op de weg en op zee te tanken, die anders fossiele brandstof zouden hebben gebruikt. Hierdoor is er geen ingewikkelde tank logistiek nodig en kunnen we ook voertuigen fossielvrij maken die zelf nog niet fossielvrij zijn. Het maakt immers voor fossiele CO2 uitstoot niet uit waar het wordt voorkomen, als het maar ergens wordt voorkomen.
Het grote voordeel van deze manier van fossiel brandstof gebruik voorkomen t.o.v. compenseren (door b.v. bomen planten), is dat er met deze biobrandstof geen nieuwe fossiele CO2 aan de atmosfeer wordt toegevoegd en dat deze korte koolstof CO2 reeds in de jaren ervoor is opgenomen - door de gebruikte planten/rest oliën.

Into The Great Wide Open vindt plaats van 27 t/m 30 augustus. Er zijn nog geen namen voor het festival bekend. Wel is bekend dat de kaartverkoop op 1 februari om 12 uur van start gaat. Een kaartje (18+) kost je 158 euro (waarvan dus 5 euro toeslag), inclusief servicekosten. Voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar kost een kaartje 28 euro.



Bestel tickets Into The Great Wide Open 2020
Tickets Into The Great Wide Open 2020
Into The Great Wide Open 2020
€ 28,00 - 185,00
Mura Masa

SÓNAR 2020 MAAKT VOLLEDIGE LINE-UP BEKEND MET O.A.... Sónar 2020 maakt vandaag de volledige line-up bekend. Sónar is een Spaans...

lil kleine1

DAVINA MICHELLE, LIL KLEINE EN LUCAS & STEVE NAAR... Vandaag zijn er tijdens de persconferentie van het Formule 1-evenement eerste...

REACTIES

geen avatar
zo 19 jan 2020 18:09

eatsleeprave.. Koekoek.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.