Overzicht gevolgen uitbraak Corona voor concerten en festivals

Corona virus
Overzicht gevolgen uitbraak Corona voor concerten en festivals
Door RobZ op 11 maart 2020 - 11:00 1 Dit nieuwsbericht met gevolgen van de uitbraak van het Corona-virus is bijgehouden tot en met woensdag 11 maart. Hier gaan we vandaag verder met het inventariseren van de gevolgen van het Corona-virus voor concerten en festivals in Nederland en België.

========================================================

Afgelopen dagen hielden we je via dit nieuwsbericht al op de hoogte van de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus voor concerten en festivals in Nederland en België. Vandaag gaan we in dit nieuwsbericht verder.

Gisteren werd al bekend dat er een verbod ingesteld werd voor indoor concerten en festivals in Noord-Brabant, heel België, Frankrijk en Duitsland. Dit gaat grote impact hebben op de tourschema's van artiesten.

Hieronder volgen actuele ontwikkelingen rondom Nederlandse en Belgische concerten en festivals als gevolg van het coronavirus:

- De Amerikaanse rapper Smino komt niet zoals gepland in april naar Europa. Hij kiest er naar eigen zeggen vanwege 'germs' voor zijn tour uit te stellen naar november. Dat betekent geen concerten in Botanique op 28 maart en Melkweg op 4 april. De Melkweg communiceert al een nieuwe datum op 18 november.

- De Italiaanse rapper Salmo stelt zijn tour vanwege de corona-ellende uit naar november. Geen optredens dus in la Madeleine (4 april), Melkweg (8 april) en Rockhal (9 april)

- Muziekgebouw Eindhoven annuleert alle concerten t/m 16 maart. Het podium laat weten:
Naar aanleiding van de persconferentie van de Brabantse Veiligheidsregio's op 10 maart 2020, waarin is opgeroepen onnodige sociale contacten te beperken en een dringend beroep werd gedaan op organisaties om zeer terughoudend te zijn met het organiseren van evenementen, zijn alle concerten t/m 16 maart geannuleerd.

De volgende concerten hebben al een nieuwe datum gekregen:
• Tomatito is verplaatst naar zondag 25 oktober, 15.00 uur.
• Milan Al-Ashhab (viool) is verplaatst naar zondag 7 juni.
• philharmonie zuidnederland (matinee) is verplaatst naar zaterdag 11 juli.

- Frank Gambale heeft zijn Europese tournee afgelast vanweg het coronavirus. Dit betekent geen concert in de Boerderij op 14 maart.

- Chip Taylor cancelt zijn Nederlandse shows en dat niet alleen vanwege de corona pandemie:
I am so sorry to say we have to cancel our April tour. Certainly the upheaval in the world regarding the the new virus and the advisory from our government saying not to fly, had us all thinking.

But the final straw was that my loving wife, Joan, had a small stroke on Saturday. She is generally ok and is now out of the hospital recovering - but full recovery will take a bit of time.


Hij zou zes optredens geven in Nederland, waaronder in TivoliVredenburg en Muziekgebouw Eindhoven.

- Kpop-band ATEEZ gaat komende weken vanwege corona niet in Europa op tour. Ze zouden in het kader van hun 'The Fellowship: Map The Treasure' tour zeven concerten geven in Europa. ATEEZ geeft aan op zoek te gaan naar nieuwe datums. Dit betekent dat hun show in Afas Live op 22 maart ook naar een latere datum wordt verplaatst.

- Jake la Botz stopt vanwege de corona-uitbraak per direct met zijn Europese tournee. Dat betekent geen concert op 14 maart in de kleine zaal van Paradiso

- Fritz Kalkbrenner komt vanwege Corona vrijdag 13 maart niet spelen in Paradiso. Het optreden is verplaatst naar donderdag 1 oktober. Kalkbrenner laat weten: Sadly we have to postpone the Fritz Kalkbrenner live show coming Friday March 13 due to coronavirus spreading throughout Europe. It is impossible to go on tour right now and give the audience the intended experience. The new date for my live show in Paradiso is Thursday October 1st, all tickets will remain valid, Hope to see you there!

- Het uitverkochte concert van Franc Moody in Paradiso Noord gaat vanavond niet door. Gisteren gaf de band aan hun Europese tournee uit te stellen. De band geeft aan dat er bandleden ziek zijn en dat ze vanwege de corona-crisis het niet kunnen maken alsnog op tour te gaan (wat ze normaal gesproken wel zouden doen).

- Poppy cancelt haar Europese en UK tournee. De zangeres laat weten dat er wordt gezocht naar nieuwe datums. Dit betekent dat haar optredens in de Melkweg (op 17 maart) en Ancienne Belgique (op 18 maart) niet doorgaan. Dit laatste concert was al afgelast door de Belgische regering.

- Ook de tournee van Anamanaguchi gaat vanwege Corona niet door. Komende week zou de hyperactieve rockband uit Brooklyn spelen in de Melkweg en De Helling. Er worden wel gelijk al nieuwe shows aangekondigd. Anamanaguchi staat op 3 september 2020 in de Helling en 6 september in de Melkweg.

- De concerten van Bombay Bicycle Club in de Melkweg (19 maart) en Ancienne Belgique (23 maart) vinden eveneens geen doorgang. Via social media laat de band weten dat vanwege de voorzorgsmaatregelen van bepaalde zalen het onmogelijk wordt geacht om de tour zoals gepland voort te laten zetten. Deze concerten zullen later dit jaar ingehaald worden, een nieuwe datum is echter nog niet bekend. Wel zullen de nieuwe concerten te bezoeken zijn met reeds gekochte kaarten.

- Medialane producties, de organisator van Holland Zingt Hazes concerten die op 13 en 14 maart in de Ziggo Dome plaatsvinden, roept Brabanders op thuis te blijven en de concerten te volgen via een live-stream. Er worden extra camera's geplaatst om het live-gevoel zo goed mogelijk over te brengen. Er worden dit jaar meer dan 30.000 bezoekers verwacht vereeld over twee avonden.

- Gisteren meldden we het al. Het enorme Coachella festival wordt vanwege Corona verplaatst naar oktober. Aangezien zeer veel bands hun tourschema aan dit soort grote festivals ophangen, gaat dit grote gevolgen hebben voor vele concerttours.

- Biff Byford, die op 1 mei in 013 zou staan, gaat ook niet op tour. Niet vanwege het Corona-virus. De zanger van Saxon laat weten dat er simpelweg te weinig kaarten zijn verkocht.


- In België gaat zoals gezegd een streep door flink wat concerten en festivals. Volgens de Belgische muzieksite Dansende Beren zullen de volgende concerten vanwege Corona zeker niet doorgaan:

10 maart: Wolf Parade in Botanique (Brussel)
10 maart: Tini in Koninklijk Circus (Brussel)

11 maart: Jpegmafia in Kavka Zappa (Antwerpen)
11 maart: Oh Wonder in AB (Brussel)
11 maart: Merkules in AB Club (Brussel)

12 maart: Khaled in Koninklijk Circus (Brussel)
12 maart: Russian Circles in Trix (Antwerpen)

13 maart: Vive La Fête in De Roma (Antwerpen) => uitgesteld naar 26 juni
13-14 maart: Rampage in Sportpaleis (Antwerpen)

17 maart: Scarypoolparty in AB (Brussel)

18 maart: Poppy in Botanique (Brussel)
18 maart: Avril Lavigne in Vorst Nationaal (Brussel)

19 maart: The Script in Vorst Nationaal (Brussel)

21 maart: Andrea Bocelli in Sportpaleis (Antwerpen)
21 maart: The Bipolar in AB Box (Brussel)

22 maart: The Regrettes in Kavka (Antwerpen)

23 maart: Agnes Obel in Koninklijk Circus (Brussel)

24 maart: Santana in Sportpaleis (Antwerpen)
24 maart: Pentatonix in Vorst Nationaal (Brussel)
24 maart: Ludovico Einaudi in Capitole (Gent)

25 maart: Elbow in Vorst Nationaal (Brussel)

26 maart: Maluma in Sportpaleis (Antwerpen)

27-28 maart: M. Pokora in Vorst Nationaal (Brussel)

28 maart: MNM Back to the 90’s & Nillies in Sportpaleis (Antwerpen)

29 maart: Christophe Maé in Vorst Nationaal (Brussel)

Alle concerten in Sportpaleis, Lotto Arena en Vorst Nationaal zijn dus komende weken gecanceld.

- Het STRP Festival, dat van 2 t/m 5 april in Eindhoven moest plaatsvinden wordt afgelast. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum. Er wordt komende week contact opgenomen met kopers van STRP tickets. Hier meer informatie.

- Masters of Hardcore wordt verplaatst naar 5 september. Het festival, dat op 28 maart in de Brabanthallen moest plaatsvinden, richt zich zoals de naam al doet vermoeden, op de hardere dance-stijlen. Deze editie moest het 25-jarig bestaan van Masters of Hardcore gevierd worden. Gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Hier meer informatie.

- Russ Ballard gaat niet op tour vanwege de Corona-uitbraak. De Engelse muzikant zou op 28 maart in Q-factory spelen en op 14 maart in Spirit of 66.

- Het Duitse E-Tropolis festival wordt verschoven naar 20 juni. Het festival had op 14 maart moeten plaatsvinden.Kokoroko

HERE COMES THE SUMMER MAAKT NIEUWE NAMEN BEKEND O.A....Here Comes The Summer heeft zojuist nieuwe namen toegevoegd aan de line-up....

Sziget 2020 news

SZIGET MAAKT LINE-UP COLOSSEUM BEKEND, O.A. HONEY... Het Hongaarse Sziget -festival maakt vandaag de volledige line-up bekend van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.