Grote Britse festivals Download en Isle of Wight afgelast vanwege corona-crisis

Download Festival
Grote Britse festivals Download en Isle of Wight afgelast vanwege corona-crisis
Door RobZ op 26 maart 2020 - 13:48 1 Afgelopen week werd bekend dat Glastonbury dit jaar niet doorgaat vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vandaag komen daar twee grote Engelse festivals bij.

Download Festival, dat van 12 tot en met 14 juni plaats had moeten vinden, trekt ook de stekker uit de voorbereidingen:Ook Isle of Wight dat in hetzelfde weekend plaatsvindt gaat niet door vanwege de corona-uitbraak:Elton John2

CORONA SPECIAL: OVERZICHT VAN LIVE-STREAM CONCERTEN...Normaal vind je op woensdag hier de rubriek 'In the picture', maar vanwege de...

Nirwana Tuinfeest 2020 news1

LINE-UP NIRWANA TUINFEEST COMPLEET MET ONDER MEER... Het Nirwana Tuinfeest in Lierop heeft de laatste namen aan de line-up...

REACTIES

Avatar skabuoy
do 26 mrt 2020 15:39

skabuoy Over grote festivals wat dichter bij huis : Ik verwacht/vrees dat Pinkpop en Parkpop (en wellicht Rock Werchter) het dit jaar ook niet gaan halen, als ik prognoses hoor dat de piek van de pandemie eind mei komt.

 0
Avatar metalupyourass
do 26 mrt 2020 19:37

metalupyourass En zelfs als ze het hier onder controle krijgen dan zitten we nog met die overzeese clown die er nog steeds een simpel griepje in ziet.
Ook in Zuid-Europa lijkt het mij nog veel te lang te duren.
De vraag is dus of er nog veel bands de oversteek willen/kunnen maken om in Europa wat rond te reizen.

 0
geen avatar
do 26 mrt 2020 20:03

Diebythesword En als dit soort grote festivals niet doorgaat, komen die al helemaal niet. Bovendien is een groot deel van de Hellfest en GMM hetzelfde als Download. Ik vrees als de Hellfest niet doorgaat GMM ook niet. Kanttekening wel is dat de Britse wetgeving uit gaat van een half jaar beperkingen. Maar een halve tour zal menig band ook niet doen.

 0
geen avatar
vr 27 mrt 2020 02:35

eatsleeprave.. Zou dit ook gelden voor de concerten rond die tijd?Mooi kut, man keek er al zo lang naar uit. Klote vleermuisvreters.Ja die piek zeiden ze eerst, eind deze maand, en nu pas weer over 2 maanden? We kunnen ons moeilijk 3 jaar opsluiten?Van de bedrijven en je leven is dan ook werkelijk niets meer over, qua investeringen etc. Huur, kosten en andere lasten. Laat staan dat je dan nog wel geld hebt je concerten en show in te gaan halen, voorzover ze dat nog gaan inhalen. LL, pp kan je vergeten, als wilde beesten op elkaar. Brazilië is pas echt erg!

 0
Avatar deHertog
vr 27 mrt 2020 10:11

deHertog Zelf als het meevalt en de "piek" komt vroeg, dan zullen alsnog de maatregelen geleidelijk aan weer ingetrokken worden... eerst zullen de scholen open gaan, daarna de horeca, daarna de sportclubs. Mensen mogen weer langzaamaan weer naar het werk. Reken er maar op dat grootschalige grasvelden met >60k aan mensen helemaal achteraan in dat rijtje staat.

 0
geen avatar
vr 27 mrt 2020 18:21

Diebythesword Desertfest Londen ook afgelast, dan zal Berlijn ook wel volgen. ICE Trein rijdt al niet en ik kreeg een mail dat ik niet in het hotel terecht kan. Brengt de persoonlijke score op 4 afgelast tot en met 1 juni. Doe je weinig aan.

 0
geen avatar
za 28 mrt 2020 01:05

eatsleeprave.. Scholen in de zomer zeker? Nee tis klaar voor dit jaar, want je kan nog steeds besmet raken, ic of geen ic. Maakt niet aus. Sportclubs, lekker op elkaar, met duizenden tegelijk in de gym, hutje hutje, multi culti en expats komen terug, toerisme erbij, weer nieuwe Chinezen... Misschien eens naar het vreet gedrag van China kijken en die markten sluiten?

 0
geen avatar
za 28 mrt 2020 03:39

Diebythesword Yep, Desertfest Berlijn gaat ook niet door. 4 down, more to come. Het is nog geen juni tenslotte. Zoals hierboven gezegd, 40-50-60000 mensen uit de hele wereld op een grasveld dicht bij elkaar, dat risico gqan de autoriteiten waarschijnlijk niet nemen.

 0
Avatar skabuoy
zo 29 mrt 2020 16:04

skabuoy Londen's Lovebox Festival (ook 12-14 juni) heeft de stekker er ook uitgetrokken. Wide Awake (5 juni) en Cross The Tracks (7 juni) -beide ook in Londen- gaan vooralsnog wel door, al zegt Wide Awake dat ze de situatie scherp in de gaten houdt. Ik snap dat het een moeilijk besluit is om je 'kindje' de nek om te draaien, maar de organisaties kunnen beter om zich heen kijken en het voorbeeld volgen. Wel jammer, ik keek al uit naar anderhalve week Londen. Er waren ook nog een paar interessante losse optredens tussen deze festivals door.

En toen raakte de schijt de ventilator.

 0
geen avatar
zo 29 mrt 2020 22:56

eatsleeprave.. Alles zal worden uitgesteld, ga je volgend jaar, wordt het nog duurder. London is dan helemaal de duurste plek, is de pond weer 1.289.

 0
Avatar skabuoy
wo 01 apr 2020 00:12

skabuoy eatsleepraverepeat schreef:
Alles zal worden uitgesteld, ga je volgend jaar, wordt het nog duurder.

Los daarvan is tegen die tijd de Brexit-overgangsperiode ook voorbij, dus is het nog maar de vraag wat ze tegen die tijd allemaal hebben verzonnen aan douaneformaliteiten.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.