Theaterfestival Oerol afgelast en op zoek naar alternatieve vorm

Oerol sfeer
Theaterfestival Oerol afgelast en op zoek naar alternatieve vorm
Door Kalekidan1803 op 06 april 2020 - 11:36 1 Theaterfestival Oerol, dat gehouden zou worden van 12 tot en met 21 juni op Terschelling, gaat dit jaar niet door. Het festival is wel op zoek naar een alternatieve wijze om iets te kunnen ontwikkelen voor haar vaste bezoekers en andere belangstellenden. Dit omdat er op het moment teveel onzekerheden zijn over het festival door het Covid-19 (Corona virus), waardoor het festival niet door kan gaan in haar reguliere vorm.

Directeur Siart Smit verklaart: “Er zijn op dit moment te veel onzekerheden die ons ertoe hebben gedwongen dit besluit te nemen. De voorbereidingen voor het festival zouden op dit moment al in volle gang moeten zijn. Nu dat door de beperkende maatregelen onmogelijk is geworden, hebben we de knoop moeten doorhakken. We betreuren dit enorm voor alle medewerkers, makers, bezoekers en inwoners van Terschelling, maar nog langer wachten met dit besluit was geen optie meer.”

Betrokken medewerkers theatergezelschappen en partners zijn ook teleurgesteld door het nieuws. Eind april wilt de organisatie meer duidelijkheid hebben over een alternatief voor het festival.

Best Kept Secret sfeer

BELGISCHE MINISTER VERWACHT AFGELASTING GROTE...Meer slecht corona-nieuws uit België. Afgelopen vrijdag meldden we al dat...

Zwarte Cross sfeer9

BELGISCHE BURGEMEESTERS GRASPOP, ROCK WERCHTER EN... Het ziet er niet goed uit voor komende festivalzomer. De Belgische krant Het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.