Belgische burgemeesters Graspop, Rock Werchter en Tomorrowland zien festivals niet zitten

Graspop sfeer 2018
Belgische burgemeesters Graspop, Rock Werchter en Tomorrowland zien festivals niet zitten
Door RobZ op 03 april 2020 - 17:36 1 Het ziet er niet goed uit voor komende festivalzomer. De Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) heeft een aantal burgemeesters gesproken van gemeentes waar de grootste Belgische festivals gehouden worden. De conclusie is pijnlijk.

De burgemeester van Dessel, waar van 18 t/m 21 juni de 25e editie van Graspop Metal Meeting gehouden moet worden, is zelfs erg negatief. Hij zegt tegen de krant: “Juni is nog niet het geschikte moment om de wereld naar Dessel te halen”. Als burgemeester kan hij overigens geen maatregelen nemen die strenger zijn dan de nationale veiligheidsraad van de Belgische overheid. Hij zegt over het festival in zijn eigen gemeente: “Maar laat ons eerlijk zijn: voor de zomer zijn tal van grote manifestaties van internationale omvang - waarbij mensen van heel de wereld samenkomen – al geannuleerd. Dan denk ik dat er ook voor Graspop een beslissing in die richting genomen moet worden.”

Ook Rock Werchter 2020 staat volgens de burgemeester van Rotselaar op losse schroeven. Hij vraagt om een eenduidig advies van de experts van de nationale veiligheidsraad. “De beslissing heeft een internationale en economische impact en gaat veel verder dan de gemeente. Het virus gaat niet verdwijnen tegen de zomer, dus ik ben bezorgd. Maar het is aan experten en de nationale veiligheidsraad om op korte termijn een beslissing te nemen”.

Ondertussen heeft de burgemeesters van Boom en Rumst, alwaar Tomorrowland 2020 moet plaatsvinden een negatief advies gegeven aan de federale veiligheidsraad. Ze willen dus liever niet hebben dat het enorme dance-festival doorgang krijgt.

Ook bij Mojo Concerts zijn grote zorgen over het festivalseizoen. Dit is de organisator van onder andere Pinkpop, Down The Rabbit Hole, Lowlands en North Sea Jazz. 3voor12 sprak Mojo-directeur John Mulder. Hij zegt dat er nog geen artiesten hebben afgezegd voor festivals als Pinkpop, Down the Rabbit Hole en North Sea Jazz, maar dat hij zich wel grote zorgen maakt. Zelfs als de corona-crisis voor de zomer opgelost wordt, zijn de tours van de optredende artiesten niet zo maar opnieuw opgestart. Alles staat of valt bij het besluit van de overheid, de tourplannen van artiesten en natuurlijk of de internationale vliegindustrie weer opgestart is.oerolnews

THEATERFESTIVAL OEROL AFGELAST EN OP ZOEK NAAR...Theaterfestival Oerol, dat gehouden zou worden van 12 tot en met 21 juni op...

Jan Smeets Pinkpop1

JAN SMEETS OPGENOMEN (EN WEER ONTSLAGEN) UIT... Diverse media melden dat Jan Smeets onlangs positief is getest op een...

REACTIES

geen avatar
vr 03 apr 2020 18:24

eatsleeprave.. Als het zo doorgaat lassen ze alles van dit jaar af, heb je 1 jaar niet geleefd.

 -1
Avatar skabuoy
za 04 apr 2020 21:22

skabuoy Ik heb eerder (bij een ander nieuwsbericht) al gezegd dat ik Pinkpop en Parkpop nog afgezegd zag worden, met een kleine kans op Werchter en Bospop. Het ziet er naar uit dat ik gelijk ga krijgen. Helaas.

 1
geen avatar
zo 05 apr 2020 00:09

eatsleeprave.. Ja omdat mensen altijd hutje mutje moeten staan, Nederlanders voorop! En bezuinigen in de zorg, dat zeg ik nu al 20 jaar...En amper testen kopen, heel amateuristisch. En dan veel te weinig zorg personeel. Veel te laat ingrijpen, mensen voorliegen, dat het een griepje was en niet zo erg en niet zo besmettelijk...en dan China die het maar gewoon express liet gebeuren...Zowel de wilde beestenmarkten als het virus. Doen ze net als of beide niet bestond. Werchter houd op 100.000 man op 1 hoop, of nog meer....Bospop ook 1 van de grote vol 50+ers. Van wat er dan nog over is...Mooi kut is het allemaal wel.

 -2
geen avatar
zo 05 apr 2020 04:11

Diebythesword Tijd zat om van alles en nog wat te doen dan. Cursus logisch redeneren volgen b.v.

 1
geen avatar
zo 05 apr 2020 15:04

eatsleeprave.. Cursus iets toevoegen iets voor jou, zuurpruim in crisistijd!

 -2
Avatar skabuoy
zo 05 apr 2020 21:46

skabuoy eatsleepraverepeat schreef:
Bospop ook 1 van de grote vol 50+ers.


Ik zal mijn collega van rond de 20 doorgeven dat hij zijn tijd 30+ jaar vooruit is. :)

 1
Avatar skabuoy
ma 06 apr 2020 23:30

skabuoy Corona survival is :


Toch nog de humor in kunnen zien van het feit dat er links staan naar de tickets die je kunt kopen van festivals waarvan het steeds waarschijnlijker is dat ze worden afgelast.

 1
Avatar QuintMidas
di 07 apr 2020 19:18

QuintMidas skabuoy schreef:
Toch nog de humor in kunnen zien van het feit dat er links staan naar de tickets die je kunt kopen van festivals waarvan het steeds waarschijnlijker is dat ze worden afgelast.


Heb je an sich gelijk in, al is het ook vaak een verzekeringstechnische kwestie. Het is bijvoorbeeld vrij gebruikelijk dat een verzekering pas uitkeert aan de organisator als het festival door externe omstandigheden (lees: van overheidswege) wordt afgelast. Het is dan dus voor de organisatoren wachten tot de overheid de stekker eruit trekt en tot die tijd dient hij te doen alsof er niks aan de hand is.

 0
Avatar skabuoy
wo 08 apr 2020 12:01

skabuoy Volkomen logisch ook. Ik heb kaartjes voor een festival in Londen begin april (verplaatst naar eind augustus). Ze bleven heel lang volhouden dat het door zou gaan. Ik zou er sowieso niet heen kunnen met de reisrestricties, dus ik zat ook te wachten tot de organisatie zou zeggen 'we doen het niet'. Als ik niet ga, ben ik mijn geld kwijt, als zij de stekker eruit trekken, heb ik recht op restitutie. Exact wat jij zegt, maar dan op micro-niveau.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.