Jan Smeets opgenomen (en weer ontslagen) uit ziekenhuis vanwege corona-infectie

Jan Smeets persconferentie 2017
Jan Smeets opgenomen (en weer ontslagen) uit ziekenhuis vanwege corona-infectie
Door RobZ op 02 april 2020 - 14:20 1 Diverse media melden dat Jan Smeets onlangs positief is getest op een corona-infectie. De godfather van het Pinkpop festival, werd onlangs vanwege een infectie opgenomen in het ziekenhuis van Sittard-Geleen en omdat hij wegens eerdere hartklachten tot de risico-groep behoort, werd hij getest op het corona-virus. De uitslag hiervan was positief. Jan Smeets had dus het corona-virus onder de leden.

Gelukkig ligt Jan Smeets op dit moment niet meer in het ziekenhuis. Dit laat Pinkpop-woordvoerder Niek Murray weten: "Naar omstandigheden maakt Jan het goed. Hij revalideert op advies van de artsen op een andere plek". Hij wordt hierbij nauwlettend in de gaten gehouden.

Jan Smeets is 75 jaar oud. Hij organiseerde in 1970 het eerste Pinkpop-festival. Pinkpop is hiermee het oudste openluchtfestival dat nog steeds georganiseerd wordt. Smeets werd eerder aan zijn hart geopereerd. Hij heeft vanwege een virus-infectie een nieuwe hartklep gekregen. Jan Smeets is ambassadeur van het fonds HFL hart- en vaatziekten: één van de vijf fondsen van de Health Foundation Limburg.

Het Pinkpop festival moet dit jaar van 19 t/m 21 juni in Landgraaf gehouden worden. Het is door de corona-crisis natuurlijk hoogst onzeker geworden of het festival ook daadwerkelijk doorgang kan krijgen. Het Pinkpop festival communiceert hierover dit: De maatregelen vanuit de overheid verbieden alle evenementen tot 1 juni as. Pinkpop staat ná deze datum op de agenda en daarom gaan we er vooralsnog vanuit dat het festival gewoon doorgaat. Aangezien de situatie dagelijks verandert, zullen wij zeker tot half mei geen andere beslissing nemen, tenzij we al eerder worden ingehaald door een nieuwe realiteit. Wij vragen om jullie begrip voor onze situatie en laten we ons met zijn allen hier doorheen slaan.

We wensen Jan Smeets vanzelfsprekend heel veel beterschap en hopen op een spoedig herstel!Zwarte Cross sfeer9

BELGISCHE BURGEMEESTERS GRASPOP, ROCK WERCHTER EN...Het ziet er niet goed uit voor komende festivalzomer. De Belgische krant Het...

Rewire 2020

REWIRE KONDIGT DATA AAN VOOR 2021 EDITIE FESTIVAL Een aantal weken geleden werd het Rewire festival geanuleerd wegens de...

REACTIES

Avatar RobZ
do 02 apr 2020 14:29

RobZ Poeh hee. Beterschap!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.