Meer ticket-aanbieders gaan servicekosten terugbetalen bij annulering of uitstel

Tickets
Meer ticket-aanbieders gaan servicekosten terugbetalen bij annulering of uitstel
Door Cartman91 op 17 februari 2020 - 12:26 1 In 2019 kwam Ticketmaster met het nieuws naar buiten dat ze naast de ticketprijzen ook de servicekosten terugbetalen bij annulering of uitstel van een concert of festival. Nu wordt bekend dat ook andere ticket-aanbieders dit gaan doen, zo valt te lezen op de NOS-website.

Onder meer Eventim, See Tickets en leden van de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) werken hier aan mee. Onder andere Paradiso, TivoliVredenburg, Lowlands en Pinkpop zijn lid van de VNPF.

De servicekosten zijn de kosten die ticket-aanbieders vragen voor de levering van de kaartjes. Uit deze opbrengsten wordt ook vaak de marge van de concertorganisator gerealiseerd. Vaak komt dit neer op ongeveer 10% van de totale ticketprijs. Het mag duidelijk zijn dat consumenten dan vaak veel geld kwijt zijn aan iets dat niet geleverd wordt, in zo een geval een geannuleerd of uitgesteld concert.

Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heb je recht op 'terugbetaling van het volledige bedrag bij annulering of verschuiving van een concert als je op de nieuwe datum niet kan'. Veel ticket-aanbieders hielden zich hier echter niet aan, terwijl dit wel regelmatig voorkomt. Bijvoorbeeld bij ziekte van de artiest of een conflict in het tourschema, kan een concert worden verplaatst.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Balthazar

BALTHAZAR EN THE LIBERTINES NAAR DE LOKERSE FEESTEN...De Lokerse Feesten in België hebben twee nieuwe headliners bekendgemaakt....

Kraantje Pappie

KRAANTJE PAPPIE EN MEER TOEGEVOEGD AAN LINE-UP 538... Voor het 538 koningsdag festival zijn er zojuist nieuwe artiesten bekend...

REACTIES

geen avatar
ma 17 feb 2020 20:08

eatsleeprave.. Finally.

 0
geen avatar
zo 15 mrt 2020 22:19

eatsleeprave.. Eventim dus ook nu...heb er een order lopen...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.