Pinkpop pakt in Pinkpop-weekend uit met grootse quiz, streams en uitzendingen op radio en tv

Pinkpop 2020 news_groot
Pinkpop pakt in Pinkpop-weekend uit met grootse quiz, streams en uitzendingen op radio...
Door RobZ op 15 juni 2020 - 12:37 1 Komend weekend had de 51e editie van Pinkpop moeten plaatsvinden op Megaland Landgraaf. Net als elk ander grootschalig festival in Europa, kan ook Pinkpop vanwege het coronavirus geen doorgang krijgen. Gelukkig worden er tal van activiteiten georganiseerd voor fans van het oudste festival ter wereld!

Allereerst wordt er op vrijdagavond 19 juni een grootschalige online Pinkpop Quiz georganiseerd. Deze wordt live gepresenteerd vanuit Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. De quiz wordt gehost door Pinkpop-presentator Sander Ruijters en behelst gedurende tien rondes zo'n beetje alles rondom 50 jaar Pinkpop. Teams (van maximaal 4 personen) spelen mee vanuit huis en ook maar liefst 21 Nederlandse poppodia openen die avond hun deuren als quizhonk. In totaal doen er 950 teams mee en er zijn mooie prijzen te winnen. Check hier alle informatie over de Pinkpop 2020 online quiz.

Op zaterdag 20 juni om 22.35 uur wordt het programma "Pinkpop 2020" uitgezonden op NPO3. In het programma zie je live-optredens vanuit Paradiso en komen er acts aan bod die in 2020 op Pinkpop zouden spelen. Eric Corton presenteert het muziekprogramma. Onder andere Chef'Special, The Kik, Nona en Ten Times A Million treden op. Ook spreekt Eric leden van Kensington en krijgt hij videoboodschappen van buitenlandse acts die dit jaar op Pinkpop zouden staan.

Ook NPO 3FM staat aankomende zaterdag en zondag in het teken van Pinkpop, op beide dagen van 16.00 tot 22.00 uur. De radioshows worden gevuld met live tracks en ander materiaal uit het enorme Pinkpoparchief van NPO 3FM. Verder zendt het radiostation op beide dagen om 20.00 uur een volledig concert uit: op zaterdag die van Twenty One Pilots op Pinkpop 2014 en op zondag het concert van Kensington uit 2017.

Uiteraard wordt het digitale festivalweekend afgesloten met de welbekende eindspeech door Mr. Pinkpop Jan Smeets, ditmaal via de facebook-pagina van het festival.

Pinkpop 2021 staat ondertussen al in de steigers. Tot nu toe zijn de volgende artiesten bevestigd:
Vrijdag 18 juni: Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Kensington, Frenna Deluxe, Ten Times A Million, Elle Hollis
Zaterdag 19 juni: Danny Vera, Joost, Nona
Zondag 20 juni: The Kik met orkest, Ares

We houden je natuurlijk op de hoogte van al het Pinkpop nieuws via onze Pinkpop 2021 festivalpagina.

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



My Baby

NIEUW VIRTUAL REALITY FESTIVAL 'LOST HORIZON'...Op 3 en 4 juli wordt een nieuw virtual reality festival georganiseerd onder...

Slam! news

SLAM! KOMT MET DE REUZENRADRAVE NAAR GEHEIME LOCATIE... Radiozender Slam! komt met het eerste dancefestival van het jaar naar een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.