Mogelijk alcoholverbod op evenementen om 1,5 meter te handhaven

Mañana manana bier
Mogelijk alcoholverbod op evenementen om 1,5 meter te handhaven
Door RobZ op 26 juni 2020 - 13:33 1 Na het goede nieuws over de versoepelingen van de maatregelen om de verspreiding van corona te voorkomen, is er in het Algemeen Dagblad een grote kanttekening te lezen.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (en tevens burgemeester van Dordrecht), Wouter Kolff zegt tegen de krant dat hij verwacht dat sommige evenementen alleen alcoholvrij gehouden kunnen worden om te garanderen dat er ook echt 1,5 meter afstand gehouden gaat worden. Hij verklaart: "Je kunt je voorstellen dat het op evenementen moeilijker wordt om anderhalve meter afstand te houden naarmate mensen meer alcohol drinken en als de late uurtjes aanbreken. Ik zie er daarom wel wat in om in de voorwaarden voor evenementen op te nemen dat daar geen alcohol geschonken mag worden." Alleen festivals die geen alcohol schenken komen dan in aanmerking voor een noodzakelijke vergunning.

Ook burgemeester Ahmet Aboutaleb van Rotterdam denkt na over zo'n alcoholverbod. Dit zou een lelijke streep door de rekening van veel festivalorganisatoren betekenen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een festival met 1,5 meter en zonder alcohol rendabel te krijgen is.


Creamfields

CREAMFIELDS MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND MET O.A....Dit jaar vindt er geen editie van het Britse festival Creamfields plaats...

Lowlands 2020 news1

LOWLANDS LANCEERT MONDKAPJE IN SAMENWERKING MET... Na onder andere Pukkelpop en Graspop Metal Meeting, is het vandaag Lowlands...

REACTIES

Avatar RobZ
vr 26 jun 2020 14:00

RobZ Bezopen! Het lijkt me toch lastig uit te leggen dat er op een terras wel gedronken mag worden en op een 1,5 meter festival niet.

Dit is net zo realistisch als publiek bij een voetbalwedstrijd dat niet mag zingen en schreeuwen.

 0
Avatar metalupyourass
za 27 jun 2020 09:57

metalupyourass Anderhalve meter afstand en geen pintjes.

Gezelligheid troef!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.