ESNS 2021 gaat door in aangepaste vorm zowel fysiek als digitaal

Eurosonic Noorderslag 2018 ESNS
ESNS 2021 gaat door in aangepaste vorm zowel fysiek als digitaal
Door RobZ op 18 september 2020 - 14:08 1 Het conferentie en showcasefestival ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen gaat ook in 2021 door. Dit laat de festivalorganisatie weten. Ondanks de gevolgen van de COVID-19 pandemie wil ESNS ruimte bieden voor Europese live muziek met de bijbehorden conferentie voor Europese muziekproffessionals. Om dit mogelijk te maken wordt er ingezet op brede ondersteuning in digitale vorm. Het wereldwijd stilleggen van het live-programma betekent een ongekend grote klap voor iedereen werkzaam in deze sector.

ESNS 2021 vindt plaats van 13 tot en met 16 januari en wordt voorafgegaan door de European Music Week; een digitaal platform waarin een groot aantal partners de handen ineen slaan om (nieuwe) Europese muziek te promoten en de Europese live-muzieksector het podium te geven. Hiermee willen ESNS en haar partners een constructieve bijdrage leveren aan nieuwe toekomst voor Nederlandse en Europese popmuziek.

In veel opzichten zal de vijfendertigste editie anders zij dan voorgaande jaren. De huidige maatregelen in het bedwingen van de pandemie vereisen flinke aanpassingen voor de fysieke editie. ESNS is in een vergevorderd stadium om zowel het festival als de conferentie volgens de geldende richtlijnen vorm te geven. Details zullen in de komende maand duidelijk worden en zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Waar ESNS voorheen elk jaar een focusland belichtte, is dat jaar gekozen om het vizier op heel Europa te leggen. ESNS geeft voor editie 2021 een substantiële korting op de conferentie-tickets.

De conferentie ticketprijs voor 2021 wordt een vaste prijs van € 195,- en het ticket voor Young professionals (<28 jaar) € 115,-. Dit is inclusief toegang tot de digitale omgeving met live-streams, on demand panels en showcases, toegang tot een netwerkomgeving en database.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Melkweg nieuwe logo

OOK MELKWEG MAAKT AMSTERDAM DANCE EVENT...Afgelopen week maakte Paradiso bekend welke ADE Specials het organiseert. In...

Left Of The Dial news

LEFT OF THE DIAL KOMT MET DERTIEN NIEUWE NAMEN,... Het Rotterdamse indoor-festival Left of The Dial heeft dertien namen aan de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.