Crossing Border Festival presenteert programma met o.a. Broeder Dieleman, Nana Adjoa en Robin Kester

Crossing Border 2020
Crossing Border Festival presenteert programma met o.a. Broeder Dieleman, Nana Adjoa en...
Door JenitaPostma op 30 september 2020 - 11:53 1 Het Crossing Border Festival vindt van 3 tot en met 8 november plaats in Den Haag. Het festival zal online én live worden gehouden. Op 6 en 7 november gebeurt dit met een festivalavond in Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk. Ook zal er een livestream uitgezonden worden vanuit Crossing Border Headquarters. Het festival heeft een afwisselend programma met literatuur, spoken word, dichters, paneldiscussies en veel muziek. Het online programma is gratis, de kaartverkoop voor de live evenementen is vandaag gestart. Gezien de recente ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus worden de tickets in twee fases verkocht. Mocht de avond onverhoopt niet door kunnen gaan, dan worden tickets gerestitueerd. 

Crossing Border is een jaarlijks internationaal literatuur- en muziekfestival dat in 1992 voor het eerst plaatsvond in Den Haag, Het festival bracht de twee kunstvormen literatuur en muziek samen. Crossing Border pionierde ook op een ander vlak: de grens tussen artiest en publiek verdween. Lezers, schrijvers en muzikanten raakten met elkaar in gesprek. Een vrijplaats voor woord en muziek.

Vrijdag 6 november is een festivalavond met een volledig Nederlands programma. In Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk met spoken word, literatuur, dichters en muziek. Met live optredens van o.a. Lamia Makaddam, Connie Palmen, Elten Kiene, Joost Oomen, Iduna Paalman, Broeder Dieleman, Nana Adjoa, Vrouwkje Tuinman en Robin Kester.

Zaterdag 7 november staat in het teken van auteurs en hun vertalers met The Chronicles en de uitreiking van de Europese Literatuurprijs met Ali Smith en David Diop (video interview). 

Naast de live programma’s is er ook een grotendeels internationaal programma te volgen vanaf het livestream podium. Kijkers kunnen meedoen met live online interviews met onder meer Hoda Barakat, Robin Robertson, Michel Faber, Michael Christie, Julia Philips, Kawai Strong Washburn en Paul Mendez. Ook zijn er exclusief opgenomen optredens van internationaal opkomende bands als Keeley Forsyth, Anna B Savage en Kassa Overall en een exclusief interview met Jehnny Beth en Johnny Hostile over hun erotische verhalenbundel C.A.L.M.: Crimes Against Love Memories.

Tickets kunnen via deze link aangeschaft worden. Het bijwonen van een festivalavond kost je 21 euro.Bestel tickets Crossing Border Den Haag 2020
Tickets Crossing Border Den Haag 2020
Crossing Border Den Haag 2020
€ 21,00
Spinvis

WANDERLÖSS WORDT UITGESTELD VANWEGE DE NIEUWE...In de Zuid-Limburgse natuur, bij het dorp Hoogcruts kan je tijdens...

Corona virus

VANAVOND MAAR MAXIMAAL 30 PERSONEN PUBLIEK BIJ... Gisteren kondigde de Nederlandse regering een aantal nieuwe maatregelen af om...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.