Test events moeten leiden tot hogere capaciteit op evenementen

DJ Sfeer (ADE 2016)
Test events moeten leiden tot hogere capaciteit op evenementen
Door sjoertb op 08 oktober 2020 - 11:21 1 Vertegenwoordigers van de evenementenbranche (Fieldlab Evenementen) zijn in gesprek gegaan met de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), Van Ark (Medische Zorg & Sport), Van Engelshoven (OC&W) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken & Klimaat).

Fieldlab Evenementen is in juni opgericht met als hoofddoel de evenementenbranche terug naar het oude normaal te brengen. Tijdens het overleg met de ministeries is de ernst van de situatie onderkend en is de noodzaak benadrukt van economisch en maatschappelijk perspectief voor de evenementensector.

Een van de stappen die nu genomen worden, is dat een notitie van Fieldlab Evenementen wordt voorgelegd ter beoordeling bij het RIVM. Het document is gericht op het organiseren van test events voor de gehele branche. Het RIVM komt op basis van dit plan tot een advies, dat moet leiden tot een kabinetsbesluit.

Voorbereidingen voor een testevent worden al getroffen. Doel is data en kennis te genereren om uiteindelijk de capaciteit op de evenementen te kunnen verhogen.


Left Of The Dial news

LEFT OF THE DIAL MOET NOODGEDWONGEN DEEL VAN LINE-UP...Volgende week vindt het festival Left of the Dial plaats in Rotterdam....

Le Guess Who? 2019 news

LE GUESS WHO? PRESENTEERT ON / OFF FESTIVAL IN UTRECHT Dit jaar zal er geen Le Guess Who? meer plaatsvinden, maar als alternatief...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.