Nieuw Dance-Museum 'Our House' komt in 2021 naar Amsterdam

ADE Amsterdam Dance Event
Nieuw Dance-Museum 'Our House' komt in 2021 naar Amsterdam
Door sjoertb op 22 oktober 2020 - 10:22 1 Aankomend jaar krijgt Amsterdam een museum erbij met als onderwerp: de evolutie van het dance-genre. 'Our House' gaat het museum heten en wordt uitgerust met een technologische club en vooruitstrevende installatiekunst.

Het 'hightech museum' moet een electronic music experience brengen waarin het verhaalt verteld wordt van het ontstaan van de house in de jaren tachtig in Chicago en Detroit en de huidige muziekcultuur met zijn vele vertakkingen en genres. De makers van onder meer de Heineken Experience en Jeroen Jansen (oud creatief directeur van ID&T) hebben de handen ineengeslagen om het museum mogelijk te maken.

Naast het ervaren van de sfeer van iconische clubs als de RoXY krijgt het museum ook een eigen academie waar masterclasses worden gegeven door DJ/Producers als Joris Voorn.

In de zomer zullen de deuren van 'Our House' open gaan voor bezoekers.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



OORtreders 2020

STEEN VALT VAN 30 METER HOOGTE OP FESTIVAL OORTREDERSEen gecontroleerde meteorietinslag gaat morgen plaatsvinden op het festival...

So What's Next?

SO WHAT'S NEXT? GAAT DOOR ALS EEN ONLINE FESTIVAL... Na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen heeft de organisatie...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.