'21,4 miljoen euro voor herstel Amsterdamse cultuursector'

review: L’Épée - 06/12 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) L’Épée
'21,4 miljoen euro voor herstel Amsterdamse cultuursector'
Door sjoertb op 03 december 2020 - 11:25 1 Door de tweede lockdown hebben veel culturele instellingen en makers nog meer tegenslag gehad. Om de klappen in Amsterdam op te vangen komt het college van b. en w. van de stad met een herstelplan. Onderdeel van het plan is dat er begin 2021 zo'n 21,4 miljoen euro beschikbaar zou worden voor de cultuursector in Amsterdam. Zo is te lezen in een interview van Het Parool met wethouder Touria Meliani.

Omdat er nog veel meer middelen nodig zijn zou het gaan om de eerste stap om instellingen overeind te houden. Door de pandemie zou er in de Amsterdamse culturele sector in 2020 en 2021 namelijk zo'n 2,5 miljard misgelopen zijn.

Het behoud van banen in de cultuursector en het aanmoedigen van cultuurbezoek zijn de pijlers van het herstelplan. Het gebrek aan perspectief wordt zorgelijk gevonden vanwege de grote economische en maatschappelijke waarde van kunst en cultuur voor de stad.

Op dit moment wordt in kaart gebracht welke verliezen er zijn in de cultuursector om in januari tot een voorstel te kunnen komen. Instellingen die voorheen buiten de boot vielen voor steun zouden mogelijk nu wel aan bod kunnen komen.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Eurosonic Noorderslag 2018 ESNS

NIEUWE REEKS NAMEN VOOR ESNS 2021: O.A. RIMON EN... Eurosonic Noorderslag pakt opnieuw uit. Maar liefst 49 nieuwe namen zijn...

Naked Song

NAKED SONG WALK ALONG (MET O.A. FINK) VERPLAATST... Naked Song Festival zou dit jaar vanwege de corona-maatregelen in een andere...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.