Festivalbezoekers accepteren sneltests en coronamaatregelen om komende zomer naar festival te kunnen

Corona testing (foto van Unsplash)
Festivalbezoekers accepteren sneltests en coronamaatregelen om komende zomer naar...
Door KaylynB op 07 december 2020 - 11:05 1 Het grootste deel van de festivalbezoekers zegt zich comfortabel genoeg te voelen om komend festivalseizoen een buitenfestival te bezoeken als daarvoor enige coronamaatregelen van toepassing zijn. Ook als zij daarvoor een sneltest zouden moeten ondergaan. Dit blijkt uit een onderzoek van Apenkooi Events. Zij organiseren festivals als DGTL, STRAF_WERK en Pleinvrees.

80% van de respondenten is van plan volgend jaar evenementen te bezoeken en voelt zich nu al comfortabel genoeg om een buitenfestival te bezoeken met enige coronamaatregelen.
85% is bereid om 48 uur voor het evenement een sneltest te doen en een negatief testresultaat te tonen als voorwaarde voor het bezoeken van een evenement.
92% vindt het prima om testresultaten te delen met overheid en/of organisatie en accepteert dat om veilig evenementen te kunnen bezoeken iets aan privacy ingeleverd moet worden.

De survey, die in november is uitgezet, heeft betrekking op het festivalseizoen 2021, is ingevuld door 10.456 respondenten, allen regelmatige festivalbezoekers, met een gemiddelde leeftijd van 28,3 jaar. Uit de reacties blijkt dat ze graag hun verantwoordelijkheid dragen bij het haalbaar en veilig weer op gang brengen van festivals en evenementen.

De conclusies van de survey sluiten nauw aan op het begin oktober gepubliceerde onderzoek van Fieldlab Events (13.012 respondenten op het gebied van Entertainment, gemiddelde leeftijd 37,7 jaar), waaruit eveneens de grote behoefte aan festivals en evenementen bleek en waaruit ook bleek dat het publiek bereid is eigen verantwoordelijkheid te nemen om festivals weer mogelijk te maken.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Show Must Go On

EVENEMENTENBRANCHE VRAAGT AANDACHT VOOR ONZEKERE...Tegelijk met de maandelijkse test van het luchtalarm om 12:00 uur vanochtend,...

Eurosonic Noorderslag 2018 ESNS

NIEUWE REEKS NAMEN VOOR ESNS 2021: O.A. RIMON EN... Eurosonic Noorderslag pakt opnieuw uit. Maar liefst 49 nieuwe namen zijn...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.