Evenementenbranche vraagt aandacht voor onzekere toekomst met #theshowmustgoon

Show Must Go On
Evenementenbranche vraagt aandacht voor onzekere toekomst met #theshowmustgoon
Door RobZ op 07 december 2020 - 12:13 1 Tegelijk met de maandelijkse test van het luchtalarm om 12:00 uur vanochtend, slaat de evenementenbranche opnieuw alarm. Volgens eigen zeggen is de toekomst van de Nederlandse evenementenbrancht in gevaar. Met de boodschap ‘The show must go on’ (#theshowmustgoon), voert de branche de druk richting de overheid noodgedwongen op. De branche roept het kabinet op testevenementen in januari door te laten gaan en niet te wachten tot het stadium ‘waakzaam’ is bereikt. Daarnaast is de financiële druk bij ondernemers onverminderd hoog en is extra steun noodzakelijk. Ook wil de branche duidelijkheid en perspectief omdat op snel knopen moeten worden doorgehakt voor het komend evenementenjaar.

De actie wordt ondersteund door het Metropole orkest dat, ter gelegenheid van hun 75-jarig bestaan, samen met DI-RECT zanger Marcel Veenendaal en het ZO! Gospel Choir, een cover opnam van het nummer van Queen ‘The show must go on’. De bijbehorende clip laat, heel treffend, beelden zien van lege theaters, podia en concertzalen.



De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform zijn de initiatiefnemers van de actie. De organisaties vertegenwoordigen de publieks- en zakelijke evenementenbranche. De branche is goed voor ruim 100.000 werkplekken en een directe jaaromzet van 7,4 miljard. De branche is in maart vrijwel volledig tot stilstand gekomen en ziet testevenementen, evenals sneltesten en vaccinaties, als belangrijke stappen voor de herstart van de sector en de mogelijkheden om binnen enkele maanden naar een volledige bezetting terug te gaan.

Festivalinfo steunt deze actie vanzelfsprekend. Voor de toekomst van live muziek in Nederland is het belangrijk dat er nu de juiste steun gegeven wordt.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



W-Festival 2021 news1

W-FESTIVAL IN BELGIË VERHUIST VAN LOCATIE EN DATUM,...Het Belgische W-Festival ziet zich door de coronacrisis genoodzaakt om op...

Corona virus

FESTIVALBEZOEKERS ACCEPTEREN SNELTESTS EN... Het grootste deel van de festivalbezoekers zegt zich comfortabel genoeg te...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.