W-Festival in België verhuist van locatie en datum, aanpassingen in de line-up

W-Festival 2021 news_groot
W-Festival in België verhuist van locatie en datum, aanpassingen in de line-up
Door Cartman91 op 07 december 2020 - 13:15 1 Het Belgische W-Festival ziet zich door de coronacrisis genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie, een die coronaproof is. Goed nieuws, want de nieuwe (definitieve) locatie is gevonden!

Op het Klein Strand, bij de haven van Oostende en dus gelegen aan de Noordzee kan W-Festival in 2021 plaatsvinden. Een andere verandering is de datum: het festival zal opschuiven naar het weekend van 26 t/m 29 augustus 2021.

Na de afgelasting van de 2020 editie door het coronavirus is de line-up mee verhuist naar de 2021 editie, met uitzondering van Kid Creole. Een vervanger zal in januari bekend worden gemaakt op radiozender Joe FM. Luisteraars kunnen kiezen tussen Queen Symphonic, En Vogue en T'Pau. Daarnaast is er nog een naam toegevoegd aan het affiche, The Jacksons zal het festival afsluiten.

W-Festival kent een geschiedenis van locaties waar het festival plaats heeft gevonden. Meest recent is in Waregem. Doordat het festival zich wil blijven ontwikkelen en doorgroeien is er steeds gekeken naar een nieuwe locatie. Met deze verhuizing naar Oostende is echter een definitieve locatie gevonden.

Een dag voorafgaand aan het festival vindt Sinner's Day plaats, het new wave festival zal vanaf nu onderdeel zijn van W-Festival en eveneens in Oostende plaatsvinden op het Klein Strand. Op het programma van Sinner's Day staan onder meer The Neon Judgement (exclusieve reünie), F242, Die Krupps (40-jarig jubileum), Linea Aspera, The Young Gods en meer.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefKendrick Lamar

FESTIVAL LES ARDENTES IN BELGIË KOMT MET KENDRICK...Even in onze ogen wrijven, maar het staat er echt. Festival Les Ardentes dat...

Show Must Go On

EVENEMENTENBRANCHE VRAAGT AANDACHT VOOR ONZEKERE... Tegelijk met de maandelijkse test van het luchtalarm om 12:00 uur vanochtend,...

REACTIES

Avatar Stefdel
di 08 dec 2020 13:48

Stefdel kleine rechtzetting : de dag voorafgaand aan W-festival in Oostende, vindt een éénmalige "Sinner's Day Special" plaats (1 dag, nl. 25/08), met inderdaad deze aangekondigde groepen. Maar het échte "Sinner's Day Festival" (van dezelfde organisator) duurt 3 dagen en vindt plaats eind oktober/begin november en gaat door op het oude vliegveld van Brustem (St.-Truiden).

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.