Amsterdam wil grote festivals doorschuiven, maar hoopt op experimenten met kleine festivals in het voorjaar

Sfeer smartphone selfie LL2018
Amsterdam wil grote festivals doorschuiven, maar hoopt op experimenten met kleine...
Door Cartman91 op 18 december 2020 - 15:06 1 De gemeente Amsterdam kijkt naar de mogelijkheden voor het organiseren van festivals en evenementen in 2021. Dit bericht onder andere AT5. Er wordt gehoopt dat in de eerste helft van het jaar met bijvoorbeeld sneltests veilig geëxperimenteerd kan worden met het organiseren van festivals en evenementen. Samen met de organisatoren wordt er bovendien gekeken of grote festivals, met meer dan 2000 bezoekers, verplaatst kunnen worden naar het najaar.

Het is de bedoeling dat kleine evenementen (tot 500 bezoekers) en middelgrote evenementen (tot 2000 bezoekers) georganiseerd kunnen worden zodra voldaan wordt aan de landelijk vereiste maatregelen. Voor grote evenementen (>2000 mensen) die vóór 1 juni plaatsvinden wordt het lastiger. Het kost namelijk tijd om deze evenementen veilig te kunnen plannen en organiseren, om de artiesten te boeken en vergunningen te regelen. Wel wordt er gekeken of deze evenementen naar het najaar verplaatst kunnen worden, voorwaarde is dan wel dat er ruimte op de kalender moet zijn. Het is nu al duidelijk dat er vóór de zomer geen ruimte is voor extra evenementen.

Evenementen als Koningsdag, Herdenkingsdag en Bevrijdingsdag daar wordt in februari een beslissing over genomen, dan wordt er verwacht dat er meer duidelijkheid is over de situatie qua sneltesten, vaccinaties en de op 8 december door premier Rutte genoemde experimenten. Tegen die tijd wordt de situatie opnieuw tegen het licht gehouden en gekeken of de voorbereidingen van evenementen van start kunnen gaan, dit geldt ook voor vrijmarkten en herdenkingen.

Tot slot geeft de gemeente aan zich flexibel op te stellen bij het verlenen van vergunningen bij kleinschalige, experimentele coronoproof-evenementen die vóór 1 juni plaatsvinden.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefExit Festival news

SPECIALE EDITIE EXIT FESTIVAL LUIDT MET EXIT TO 2021...Het Servische Exit Festival komt vanwege het coronavirus en om het 20-jarig...

Maan 1.5e meter corona show

CORONA-SNELTEST-NETWERK MAAKT DE WEG VRIJ VOOR... Vanaf januari worden er een achttal proefevenementen georganiseerd in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.