Corona-sneltest-netwerk maakt de weg vrij voor loslaten anderhalvemeterregel

Maan (1.5e meter corona show)
Corona-sneltest-netwe- rk maakt de weg vrij voor loslaten anderhalvemeterregel-
Door sjoertb op 17 december 2020 - 13:20 1 Vanaf januari worden er een achttal proefevenementen georganiseerd in samenwerking met de stuurgroep Fieldlab. Doel is om te onderzoeken hoe grootschalige evenementen op een veilige manier kunnen plaatsvinden in de huidige crisistijd. De proefevenementen zullen plaatsvinden in onder meer de Ziggo Dome en op het festivalterrein van Lowlands en Defqon.

Net als het experiment in Spanje zullen alleen bezoekers aanwezig zijn die recent negatief zijn getest op corona. De anderhalvemeterregel wordt gedurende het proefevenement losgelaten om te kijken of dat veilig is wanneer bezoekers onbesmet zijn.

In de toekomst zou voor het testen van bezoekers een Corona-sneltest-netwerk gebruikt kunnen worden. Bij het kopen van je ticket boek je dan gelijk een afspraak voor een sneltest. De test kan afgenomen worden bij bijvoorbeeld een corona-snelteststraat naast de AFAS Live. Al gaat de voorkeur uit naar een testlocatie bij je in de buurt, een decentrale locatie die is aangesloten bij het systeem. Zo wordt voorkomen dat er lange rijen ontstaan op één plek.

Uit de proef moet blijken of dit de manier kan worden hoe in de nabije toekomst festivals en concerten kunnen worden gehouden met een 'normaal' aantal bezoekers. Ook wordt er gekeken naar hoe om te gaan met de 'digitale testbewijzen' en de privacy van de bezoekers.

Bron: 3voor12

Foto: Maan met anderhalvemeter-show in Ziggo Dome door Irwan Notosoetarso



Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



amsterdam_logo_news.jpg

AMSTERDAM WIL GROTE FESTIVALS DOORSCHUIVEN, MAAR...De gemeente Amsterdam kijkt naar de mogelijkheden voor het organiseren van...

Roadburn 2021

ROADBURN FESTIVAL VERPLAATST NAAR 2022 Roadburn Festival is al jaren niet weg te branden uit april. Helaas is dat...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.