Organisatie Lowlands wil in februari duidelijkheid van overheid of festival door kan gaan

Lowlands 2020
Organisatie Lowlands wil in februari duidelijkheid van overheid of festival door kan gaan
Door RobZ op 30 december 2020 - 15:37 1 In een interview met omroep Flevoland roept Lowlands de Nederlandse overheid op om uiterlijk in februari duidelijkheid te geven over de vraag of het festivalseizoen in 2021 door kan gaan. Om een volwaardig festival te kunnen organiseren worden er vanaf dat moment kosten gemaakt. Nu is Lowlands nog druk bezig met het uitwerken van verschillende scenario's voor het festival. Omdat er al 60.000 tickets verkocht zijn voor Lowlands 2020 en veruit de meeste mensen deze tickets in 2021 willen verzilveren, is een festival op 1,5 meter praktisch onmogelijk.

Lowlands is volgens Bollmann al ver met het uitwerken van het programma, ook internationaal gezien. Alle afspraken worden alleen wel onder voorbehoud gemaakt. Ook een artiest wil de keuze kunnen maken om niet op tour te gaan als de situatie verslechtert.

Lowlands blijft positief en gaat ervan uit dat hun festival eind augustus doorgang kan krijgen. Al dan niet met extra maatregelen zoals sneltesten. Lowlands 2021 staat voor het weekend van 20, 21 en 22 augustus in de agenda. Op onze Lowlands 2021 pagina houden we je vanzelfsprekend op de hoogte van het programma. Alleen The Opposites zijn op dit moment officieel als artiest bevestigd.

Duidelijkheid vanuit de overheid over wat straks wel en niet kan is volgens woordvoerder Bente Bollmann op dit moment het belangrijkst. Een garantiefonds zoals in Duitsland zou ook een oplossing kunnen zijn. Dan is het mogelijk om alles in de steigers te zetten ongeacht wat beslist wordt. Als het festival dan niet doorgaat, worden eventuele kosten uit dit garantiefonds terugbetaald.

Het is overigens nog maar de vraag of bedrijven en ZZP'ers die festivals voor de crisis opbouwden straks nog wel beschikbaar zijn. Veel van deze bedrijven/bedrijfjes zijn gestopt of heeft noodgedwongen ander werk gevonden.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Alliantie van Evenementenbouwers news

ALLIANTIE VAN EVENEMENTENBOUWERS WIL VOOR 1 FEBRUARI...De Alliantie van Evenementenbouwers , organisatoren op het gebied van sport,...

festivalinfonieuwlogo

DE BESTE 50 ALBUMS VAN 2020 VOLGENS DE FESTIVALINFO... Het jaar zit er bijna op. Een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Door dat...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.