Pinguin Radio komt tijdens ESNS met Streamsonic

pinguin
Pinguin Radio komt tijdens ESNS met Streamsonic
Door Cartman91 op 08 januari 2021 - 15:42 1 Pinguin Radio heeft normaal gesproken tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) een eigen showcase onderdeel onder de naam Pinguin Showcase, maar door het coronavirus vindt ESNS dit jaar volledig online plaats. Hierdoor valt Pinguin Showcase in het water, maar daar heeft de organisatie al iets op bedacht: Streamsonic.

Het idee achter Streamsonic is exact hetzelfde als Pinguin Showcase, maar dan volledig online. Nieuwe talenten (en enkele gearriveerde namen) krijgen een podium om zich in de kijker te spelen bij zowel het publiek als muziekprofessionals. Ondanks dat het festival zich online afspeelt wordt er evengoed met een blokkenschema gewerkt; kijkers kunnen zelf tussen zes streams schakelen om hun favoriete artiest live te aanschouwen. Tijdens dit evenement, dat tussen 13 en 16 januari plaatsvindt, zullen meer dan 200 acts via een livestream een optreden geven.

Daarnaast kan je je favoriete artiest een 'clap' (een digitaal applaus) geven of een reactie achterlaten. Op deze manier geef je de artiest feedback, maar maak je ook kans op een weekend overnachting in café De Drie Gezusters op de Grote Markt in Groningen, waar normaal gesproken Pinguin Showcase plaatsvindt. De act die de meeste 'claps' ontvangt krijgt een waardebon van 500 euro uit handen van Key Music.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Corona virus

VNPF: NEDERLAND MOET DAG EN NACHT VACCINEREN OM...Indien het kabinet het festivalseizoen wil redden, moeten de GGD’s zo snel...

Lowlands sfeer

SUCCESVOL PROEFEVENEMENT IN BARCELONA; GEEN NIEUWE... In oktober werd bekend dat Barcelona een experiment ging doen met het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.