VNPF: Nederland moet dag en nacht vaccineren om festivalseizoen te redden

Corona testing (foto van Unsplash)
VNPF: Nederland moet dag en nacht vaccineren om festivalseizoen te redden
Door KaylynB op 11 januari 2021 - 10:27 1 Indien het kabinet het festivalseizoen wil redden, moeten de GGD’s zo snel mogelijk het aantal vaccinaties opvoeren. De Nederlandse evenementenbranche kijkt met grote bewondering naar het vaccinatiebeleid in Israël. “Zo moeten wij het ook gaan doen, dag en nacht door” zegt Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).

Voor succesvolle concerten of festivals moet er zo snel mogelijk een einde komen aan de anderhalvemetersamenleving, zegt Schans. De eerste geluiden vanuit Barcelona stemmen hem positief. Daar verliep een proefevenement met ruim vijfhonderd man publiek zonder problemen. Niemand raakte besmet met het coronavirus.

De evenementenbranche verlangt uiterlijk 1 februari duidelijkheid over wat er wel of niet mag en kan de komende maanden. Tot nu toe zijn zo’n 26.000 medewerkers in de acute zorg gevaccineerd met het coronavaccin, meldt het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Vrijdag zijn 11.000 medewerkers ingeënt, donderdag waren dat er 9000 en woensdag 6000.

In het weekend gaan de vaccinaties door. Sommige kleine ziekenhuizen zijn al klaar. De laatste levering van de vaccins wordt maandag uitgeleverd. Deze inentingen kunnen tot en met vrijdag worden geplaatst volgens het LNAZ. Woensdagochtend ging de eerste lading van 33.000 doses vanuit het landelijk distributiepunt in Oss de deur uit richting tientallen ziekenhuizen in Nederland. Deze doses zijn bestemd voor ongeveer 40.000 medewerkers in de acute covidzorg, verwacht het LNAZ.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Andre Hazes

DIGITALE EDITIE VRIENDEN VAN AMSTEL MET O.A. GUUS...De 23e editie van De Vrienden van Amstel LIVE gaat tóch door. Bierbrouwer...

pinguin radio

PINGUIN RADIO KOMT TIJDENS ESNS MET STREAMSONIC Pinguin Radio heeft normaal gesproken tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS)...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.