Nijmeegse Vierdaagse afgelast, Vierdaagse Feesten krijgen alternatieve vorm

Vierdaagse Feesten nieuws_groot
Nijmeegse Vierdaagse afgelast, Vierdaagse Feesten krijgen alternatieve vorm
Door Cartman91 op 08 februari 2021 - 16:51 1 De Nijmeegse Vierdaagse, een wandeltocht door de Gelderse stad, gaat dit jaar niet door. Dit bericht de organisatie. Door het coronavirus en de daarbij horende maatregelen en de niet al te positieve vooruitzichten maken het lastig om een Vierdaagse te kunnen organiseren. Hierom heeft Stichting De 4Daagse het besluit genomen om het evenement af te gelasten.

Dit heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de Vierdaagse Feesten die om het wandelevenement georganiseerd worden. De organisatie van het grote, gratis festival heeft nu een aantal scenario's in voorbereiding. Als corona het land uit is, wordt er een normaal festival georganiseerd, maar een festival op 1,5 meter of een virtueel festival behoren ook tot de mogelijkheden. Hier geeft de organisatie van de Vierdaagsefeesten meer informatie.

Behalve dat het organisatorisch onverantwoord is, is het ook financieel onverantwoord. Bij het organiseren van zo een groot evenement gaat veel tijd en geld in zitten, door deze onzekere tijden zou het verspilling van geld zijn om hier nu geld in te steken zonder te weten of het tegen die tijd wel allemaal kan en mag. Een van de dingen waar je rekening mee moet houden is de 1,5 meter afstand maatregel. Met honderden deelnemers die massaal gaan wandelen kan dat niet altijd gegarandeerd worden.

Verder laat de organisatie weten dat ze ar alles aan gedaan hebben om de afgelasting te voorkomen. Dit hebben ze gedaan door alle mogelijkheden onderzocht te hebben. Onder meer is er gekeken naar verplaatsing naar een andere datum en meerdere wandelroutes. Alle overwogen opties bleken niet wenselijk of haalbaar te zijn.

Rectificatie 9 februari:
Eerder berichtten we dat de Vierdaagsefeesten helemaal niet door zouden gaan door de afgelasting van de Nijmeegse Vierdaagse, maar dit is niet juist. De organisatie van het festival laat weten dat er sowieso een vorm gevonden wordt voor het evenement.Rock Werchter 2020 news1

DIRECTEUR ROCK WERCHTER: 'ROCK WERCHTER MOET...De VRT (Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie) bericht met een...

Pleinvrees Festival news

PLEINVREES FESTIVAL VERPLAATST NAAR EIND JULI Het Amsterdamse Pleinvrees Festival zou in mei de 10e editie vieren. Door...

REACTIES

geen avatar
di 09 feb 2021 10:49

Vierdaagsefe.. Ook al gaat de Vierdaagse als wandelevenement in 2021 niet door, de Vierdaagsefeesten gaan (in een vorm) door! Graag rectificeren.

 0
Avatar RobZ
di 09 feb 2021 11:32

RobZ Dank voor het melden. Het nieuwsbericht is aangepast/gerectificeerd.

Vierdaagsefeesten schreef:
Ook al gaat de Vierdaagse als wandelevenement in 2021 niet door, de Vierdaagsefeesten gaan (in een vorm) door! Graag rectificeren.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.