Directeur Rock Werchter: 'Rock Werchter moet volwaardig plaatsvinden, desnoods twee maanden later'

review: Rock Werchter 2018 - Donderdag The Script
Directeur Rock Werchter: 'Rock Werchter moet volwaardig plaatsvinden, desnoods twee...
Door RobZ op 09 februari 2021 - 21:57 1 De VRT (Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie) bericht met een uitgebreid artikel over de uitspraken die Rock Werchter directeur Herman Schueremans gedaan heeft bij een panelgesprek over de economische gevolgen van de coronacrisis in de muzieksector.

Rock Werchter staat voor 2021 in de agenda van 1 tot en met 4 juli. Voor het Belgische festivals zijn op dit moment ongeveer 20 artiesten bevestigd. Hieronder headliners Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en Gorillaz. Hier vind je al onze Rock Werchter 2021 informatie. Of deze grote acts komende zomer al op tour kunnen is natuurlijk ook zeer onzeker. Maar Rock Werchter is vast van plan om een festival op volle capaciteit te organiseren en moet dus volgens eigen zeggen hiervoor wachten op het moment dat voldoende mensen tegen het coronavirus gevaccineerd zijn.

Hierover zegt Schueremans: "Een maand geleden, zag dat er veel beter uit. Toen werd er gezegd dat de mensen gevaccineerd zijn zouden tegen midden juni. Dat ziet er nu niet meer naar uit. Als we door het festival te verschuiven naar later, twee maanden tijd kunnen winnen om meer mensen ingeënt te hebben, dan zullen we dat bekijken."

Het zou dus kunnen dat Rock Werchter dit jaar niet in juli, maar in september gaat plaatsvinden als er niet voldoende mensen zijn gevaccineerd om een volwaardig festival te kunnen geven.

Festivals, hieronder ook Tomorrowland, Pukkelpop, Graspop en Dour hebben regelmatig overleg met het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A). "De gesprekken gaan de ene dag goed en de andere dag slecht, afhankelijk van het nieuws van de dag", zegt Schueremans.

"Er is een wil om oplossingen te zoeken. Maar de overheid kan geen garanties geven. Dat is heel moeilijk, want wij willen plannen maken. Het is soms een processie van Echternach, vijf stappen vooruit, drie stappen achteruit. Maar we gaan niet opgeven. We hebben onszelf gegeven tot eind februari om een beslissing te nemen, misschien een beetje tegen beter weten in. Maar de overheid en de virologen hebben nu wel heel goed begrepen dat er toekomst gegeven moet worden aan mensen voor hun geestelijke gezondheid. En muziek is daar een fantastisch middel voor."

Eind februari moet er dus duidelijkheid komen over de grote Belgische festivals zoals Rock Werchter. Een herhaling van de kleinschalige concerten die vorig jaar op het Werchter terrein zijn gegeven, ziet Schueremans niet zitten.BESTEL GELIJK JE FESTIVALTICKETS
Bestel tickets Rock Werchter  2021
Bestel gelijk je ticket
KIES TICKET
Rock Werchter - Camping Ticket
Rock Werchter - Food And Drink Coupons
Rock Werchter 2021 - dagticket zaterdag 3 juli
€ 110,00
Rock Werchter 2021 - dagticket vrijdag 2 juli
€ 110,00 - 114,95
Rock Werchter 2021 - dagticket donderdag 1 juli
€ 110,00 - 114,95
Rock Werchter 2021 - dagticket zondag 4 juli
€ 110,00 - 114,95
Rock Werchter 2021 - combiticket
€ 243,00 - 247,95
Dauwpop

DAUWPOP VERPLAATST NAAR SEPTEMBERFestival Dauwpop in Hellendoorn zal door de coronacrisis niet op 29 mei...

Vierdaagse Feesten nieuws2

NIJMEEGSE VIERDAAGSE AFGELAST, VIERDAAGSE FEESTEN... De Nijmeegse Vierdaagse, een wandeltocht door de Gelderse stad, gaat dit jaar...

REACTIES

geen avatar
do 11 feb 2021 09:31

Diebythesword Moet wel begin september zijn dan (2 maanden later is exact eerste weekend van september). Maar, de artiesten moeten komen (als ze geld willen verdienen komen die wel) maar je zit ook met catering en andere licht, geluid, beveiliging. Werken die mensen allemaal nog bij hun werkgever? Afwachten maar, binnenkort weten we meer.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.